Організаторам Євромайдану повідомили, що вночі його розганятимуть (відео)

21:41 23 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: expres.ua

Вітак у Києві готуються до нічної оборони.


Відео: 5.ua

Організатори Євромайдану повідомляють сьогодні, 23 листопада, в ефірі «5 каналу», що 3-й годині ночі міліція планує розігнати акцію протесту проти зриву євроінтеграції України. За словами одного з організаторів цієї акції, до нього зателефонував його інформатор зі столичного управління МВС та повідомив, що саме сьогодні спецпризначенці розганятимуть Майдан, мотивуючи це тим, що має приїхати вантажівка з технікою для встановлення довкола стели Незалежності льодового катка.

Причому впродовж останньої доби ця вантажівка приїжджала на Майдан вже двічі – пізно ввечері 22 листопада та вдень 23-го. Але обидва рази учасники акції не дали їх розвантажитися та встановлювати каток.

«Це робиться для того, щоб коли завтра збереться велика кількість людей і вони підуть на мітинг на Європейській площі, щоб вони тут, на Майдані не залишилися. Тому що на Європейській площі – проїжджа частина, і там стояти просто не можливо», – зазначили організатори Євромайдану. Разом з тим, вони закликали усіх їхати на Майдан, щоб «втримати його хоча б до 14:00 завтра, що навіть важливіше, аніж завтрашній мітинг».

Як повідомляє сьогодні, 23 листопада, «Українська правда», наразі на Майдані правоохоронців значно менше, ніж вчора. Однак декілька автобусів зі спецпризначенцями зупинилися неподалік від євромайдану та спостерігають за подіями звідти. 

Свою чергою, народний депутат від «Батьківщини» В'ячеслав Кириленко заявив на своїй сторінці у Twitter, що 24 листопада під час мітингу біля Українського дому треба пильнувати, «бо за двома майданами поженемося – без жодного лишимося. Ризик є».

Натомість у прес-службі столичного главку МВС, як передає «5 канал», заявили: інформації про планований «силовий» варіант розгону мітингувальників на евромайдані у них немає. Дослівно ж заступник начальника прес-служби управління МВС Києва Ольга Білик сказала з цього приводу:

«Ніякої інформації про подібні плановані заходи у мене немає. Правоохоронці забезпечують охорону громадського порядку в рамках чинного законодавства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів