Опозиція відкинула пропозиції Януковича (відео)

23:17 25 січня 2014 р.

Фото до новини

Її лідери вирішили продовжувати боротьбу доти, доки не вирішать усіх питань, які ставить український народ.


Відео: 5 канал

Першим про перемовини з Януковичем звітував зі сцени на Майдані Незалежності лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, який заявив:

«Щойно ми повернулися з непростих переговорів, щоб повернути справедливість, повернути відповідальність у собі, повернути людям можливість життя в нормальних умовах. На багато наших пропозицій Янукович погодився. Про інші ми маємо тверді наміри, ми будемо домовлятися».

На що вже готовий Янукович? На звільнення всіх затриманих і амністію. Роботу над поверненням до Конституції 2004 року. Відставка уряду на деяких умовах. Поки не погоджується на скасування диктаторських законів, а тільки зміни до них.

Наша вимога – скасувати ці закони і крапка! Наша вимога – провести президентські вибори вже цього року.

І ми не відступаємо. Ми тримаємо наші позиції на Майдані і в регіонах. Естремістів тут немає! Ми мирні люди, які відстоюють свої права і свої вимоги.

Переговори тривають, і ми повинні триматися. І ми не піддаємося ні на які провокації».

Другим зі сцени Майдану виступив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, який зауважив:

«Чому ця влада почала йти на поступки? І я вам скажу, що у нас нині відбувся третій тур переговорів, і одразу відчули настрій влади змінився, настрій Януковича зовсім інший, не такий як два дні тому назад. Сьогодні Янукович був уже не той як раніше.

Це тому, що ми відкрили другий фронт по всій Україні. Сьогодні протести тривають не тільки на Майдані в Києві, але й по всій Україні. Обласні адміністрації є в руках справді народної влади. І ми беремо повну відповідальність в тих регіонах, за соціальну, економічну ситуацію.

Наразі вони (влада) не готові говорити про закони, але ми маємо дотиснути. Наша чітка позиція – закони 16 січня треба відмінити раз і назавжди. Є можливість вирішити питання повернення Конституції 2004 року, а це дає можливість проводити президентські вибори раніше ніж у 2015 році.

«Питання відставки уряду також обговорювалося, але є один важливий момент – чи віримо ми їм? І я не вірю, на словах у них одне, а насправді зовсім інше. Якщо Янукович пропонує мир, то обов’язково будуть штурми. Ми можемо повірити тільки в конкретну дію, конкретне вирішення питання.

І тому я хочу запросити усіх українців на Майдан. Наша боротьба продовжується доти, доки ми не зможемо вирішити всіх питань, які український народ продовжує ставити перед владою. Поки ми не можемо вирішити тих вимог, які ставить громада перед президентом, ми будемо продовжувати наш протест».

Натомість лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив зі сцени Майдану:

«Янукович розмовляв з нами лише тому, що ви є на Майдані. А ми лише посередники. Для нас найважливіше доля і життя кожної людини.

Перша вимога, яка прийнята адміністрацією Януковича – це звільнення кожного нашого побратима. Всі кримінальні справи повинні бути закриті, всі люди повинні бути на свободі.

окрім того, що ми звільнемо людей з-під арешту, тисячі люде мають кримінальні справи. Всі вони мають бути закриті, всі мають бути на свободі.

Друга вимога –прийняття закону про амністію – теж прийнята владою. Третя – закони, які були ганебно прийняті не руками, а копитами ганебною провладною більшість 16 січня – мають бути скасовані. І від цієї вимоги ми не відступимось ні за якої умови.

Четверте – наші завдання: нова українська влада. Янукович запропонував опозиції очолити уряд. Яка наша відповідь? Чи готові ми взяти цю відповідальність на себе?

Ми не боїмось відповідальності за долю країни. Ми приймаємо цю відповідальність, ми готові вести Україну в ЄС, відповідальність, яка передбачає також звільнення Юлії Тимошенко.

Ще одна наша вимога – посада президента України має бути знівельована. Народ має прийняти нову Конституцію.

У вівторок, 28 січня – судний день, ми не віримо жодному їх слову. Ми віримо лише в справи. До того часу протистояння триватиме».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів