ОПОРА запідозрила ЛОДА у використанні адміністративного ресурсу

19:24 18 вересня 2020 р.

Фото до новини

У день робочого візиту Президента Володимира Зеленського, у місті Львові та навколо населеного пункту, з'явилися білборди, сітілайти із текстом «Підтримую президента України», зображенням голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького та кандидата на посаду міського голови міста Львова Тараса Кльофи.

На заході із представлення Стратегії розвитку області презентували потенційних кандидатів від партії «Слуга народу» на місцевих виборах. А також відбулося відкриття дитячого садка, який реконструювали за кошти державної програми «Велике будівництво». Про це повідомляє ГМ ОПОРА, пише DailyLviv

16 вересня на сайті Львівської обласної державної адміністрації розмістили інформацію про те, що розпочато акредитацію на висвітлення робочої поїздки Володимира Зеленського на Львівщину. 

Про презентацію Стратегії розвитку Львівщини та представлення команди «Слуги народу» в області анонсували у соціальних мережах на сторінках «Слуга народу Львів» в Instagram та «Команда Козицького» у Facebook. Опублікований ролик на сторінці «Команда Козицького» про проєкт «Включайся», який організували для охочих подати свої кандидатури в органи місцевого самоврядування, розпочинається із заставки  з тестом «Зе!місцеві Слуга народу». Також є відео або лінки на телевізійні ток-шоу, радіоефіри представників «Слуги народу» Олени Остимчук, Романа Фединяка, Олега Берези (керівник Служби автомобільних доріг Львівщини) і кандидата на посаду голови Львівської міської територіальної громади від партії «Слуга народу» Тараса Кльофи. 

Олег Береза і Тарас Кльофа були депутатами від Об'єднання «Самопоміч» у Львівській міській раді, з якої вийшли в кінці травня 2020 року. Саме ці матеріали не дозволяють читачам однозначно ідентифікувати паблік ні як інформаційний ресурс очільника області, ні як сторінку з рекламою політичної партії. ОПОРА зазначає, що Максим Козицький є очільником Львівської обласної державної адміністрації, а також керівником обласного осередку «Слуги народу».

Також 16 вересня з власних джерел ОПОРІ вдалося дізнатися, що щонайменше один із керівників департаментів ЛОДА телефонував до директора комунального підприємства обласної ради. Працівник адміністрації повідомив, щоб від закладу мають бути присутні три представники під час представлення Стратегії розвитку Львівщини та презентації місцевої команди «Слуги народу». Такі дії можна розцінювати як використання кадрового адміністративного ресурсу. 

У Львові розповіли, як розпізнати кишенькові політпроєкти олігархів.

У Львові заявили, що Зеленський віддав Галичину і Донбас «під опіку» Ахметову (відео).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів