Олег Матківський буде судитися з Путіним в Гаазі, Михайло Чумак – з українськими чиновниками у місцевих судах

10:24 21 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Про це опоненти в одномандатному виборчому окрузі № 119 повідомили під час бліц-дебатів, які відбулися в рамках громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ).


Відео: Львівський прес-клуб

Олег Матківський, кандидат в нардепи від політичної партії «Конгрес українських націоналістів», у разі обрання народним депутатом домагатиметься притягнення керівництва Росії до відповідальності у Гаазькому трибуналі за військові злочини та злочини проти людства і людяності. За його словами, вже визначено і задокументовано 33 види злочинів, які вчинив тоталітарний режим на теренах України. Ці злочини, за сучасним законодавством, дають підстави до притягнення осіб, які ще залишилися живими, через міжнародні кримінальні суди.

- Я вважаю, що вже є всі підстави Україні виставляти такі вимоги до міжнародного суду щодо притягнення Володимира Путіна, президента Росії, до кримінальної відповідальності, каже він.

Також Олег Матківський вважає, шо треба суворо карати українців з подвійним громадянством. Він пропонує, наприклад, позбавляти таких людей соціальних пільг та виборчого голосу.

Натомість Михайло Чумак, висуванець політичної партії ВО «Батьківщина», планує запровадити «механізм приватного обвинувачення», коли громадяни мають право вести запис свого спілкування з чиновниками, та звертатися напряму в суди для притягнення їх до відповідальності. Це, на його думку, змусить чиновників ретельніше працювати та не відфутболювати громадян, які приходять вирішувати свої питання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів