Окупанти розгорнули на сході України в бойові порядки «Гради» й САУ, – АП (відео)

13:12 12 лютого 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 12 лютого 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 12 лютого 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у п’ятницю: «За оперативною інформацією, сьогодні вранці, у безпосередній близькості до контрольованої Україною території окупанти розгорнули в бойові порядки реактивні системи залпового вогню «Град» (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) та самохідні артилерійські обстановки».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив сьогодні, 12 лютого, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Країна-агресор – Російська Федерація продовжує напружувати обстановку у Східній Європі, перш за все – на прилеглих до України територіях У повну бойову готовність приведені війська Південного та Центрального військових округів, підрозділи повітряно-десантних військ та транспортна авіація.

Під видом військових навчань на півдні Росії та на території Кримського півострова задіяно 8,5 тисячі осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків і гелікоптерів та 50 кораблів. На Кримський півострів прибув начальник генерального штабу збройних сил РФ генерал армії Герасимов. 

За оперативною інформацією, сьогодні вранці, у безпосередній близькості до контрольованої Україною території окупанти розгорнули в бойові порядки реактивні системи залпового вогню «Град» (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) та самохідні артилерійські обстановки. При цьому росіяни з метою прикриття свого посиленого угрупування розгорнули димову завісу.

Такі акції свідчать про недружні наміри РФ щодо нашої держави. Тому військове командування України вживає адекватних заходів.

Хроніка подій на сході України за минулу добу

На Луганському напрямку зберігається перемир’я. На Донецькому напрямку противник продовжує порушувати режим тиші по всьому фронту (перш за все – в районі Горлівської агломерації та Донецького аеропорту).

Вчора в ході ворожого обстрілу у Зайцевому на власному подвір’ї поранено місцевого мешканця. Потерпілий був оперативно доставлений до лікарні міста Дзержинськ.

Незаконні збройні формування здійснили також кілька коротких мінометних обстрілів – у Зайцевому, Пісках та на північ від Красногорівки. На відміну від попередній днів, незаконні збройні формування ведуть вогонь по наших позиціях рівномірно – як в світлу, так і в темну пору доби.

На Маріупольському напрямку противник активно порушував режим тиші у Мар’їнці, де відбулося 12 обстрілів незаконними збройними формуваннями (здебільшого – з гранатометів). У Красногорівці ворог впродовж 30 хвилин вів вогонь одночасно з 82-міліметрового міномета та зенітної установки ЗУ-23-2. Окрім цього, окупанти епізодично порушували режим тиші на схід від Маріуполя одразу на кількох ділянках фронту.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув. Двох – було поранено.

Поліція вилучає зброю в районі проведення АТО. На задньому подвір’ї приватного будинку у місті Димитров на Донеччині правоохоронці виявили у сховку дві протитанкових гранатомети, чотири ручні кумулятивні гранати, 11 гранат Ф-1 та понад 1,5 тисячі набоїв різного калібру.

Тривають польові навчання українських правоохоронців. На одному з полігонів Луганської області бійці полку патрульної поліції «Миротворець» відточували свої навички та вміння щодо пошуку, виявлення та блокування диверсійних груп противника. При проведенні польового збору бійці використовували увесь наявний арсенал зброї та спецзасобів.

Українські воїни отримують нагороди за гідну службу. Заступник Міністра оборони з питань євроінтеграції Ігор Долгов з мобільною групою відвідав морпіхів, які несуть службу на Маріупольському напрямку, і вручив їм відомчі нагороди. Представники групи відповіли на запитання бійців, зокрема щодо умов служби за контрактом, військової дисципліни та підвищення мотивації».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів