Одного голосу забракло міськраді Миколаєва на користь сміття зі Львова

20:10 19 червня 2017 р.

У той час, коли лідер парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк розпочав голодування, троє його однопартійців Миколаївської міськради у Львівській області доклалися до того, щоб не приймати непотріб зі Львова.

Одного голосу забракло Миколаївській міськраді, щоб ухвалити рішення про прийом на місцевий полігон 40 тонн львівського сміття. Саме депутат від «Самопомочі» (їх загалом у Миколаєвській міськраді – троє) Ірина Кобрин утрималась від голосування, її колега по фракції Богдан Ткач не прийшов на сесію, а «самопомічанин» Володимир Климюк вийшов із сесійної зали перед голосуванням. 

Про це розповів «Радіо Свобода» міський голова Миколаєва на Львівщині Андрій Щебель, який обурений поведінкою обранців від «Самопомочі». Андрій Щебель наголосив: «Із 17 депутатів, які брали участь в голосуванні, 13 були за, двоє – утрималися, а двоє – проти. До 50 тисяч тонн у рік сміття ми могли б приймати, звісно, при належному захороненні відходів. Ми пропонували інвестору вкласти гроші, і він міг захоронювати сміття на нашому сміттєзвалищі, і кошти, які Львів, відповідно до меморандуму, мав дати нашому містові, могли б піти на інфраструктуру нашого міста, тобто дороги, каналізацію, інші потреби громади».

Це повідомили сьогодні, 19 червня, на «Радіо Свобода», де також поінформували: «Підлеглі Андрія Садового не один раз були в Миколаєві і розмовляли з депутатами, просячи ухвалити рішення про прийом сміття на місцевий полігон. Самого Андрія Садового не бачили ані в Миколаєві, ані в інших містах області. Більш того, він не зумів переконати своїх однопартійців вникнути у проблему Львова – обранці від «Самопомочі» на Львівщині не вперше блокують питання, пов’язані з вирішенням проблеми сміття у Львові. А заручниками сміттєвих політичних баталій, шантажу і вистав є львів’яни. Хоча медики попереджають про ймовірний спалах кишкової інфекції у місті, якщо надалі Львів буде завалений побутовими відходами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів