Очільник ЛОДА запропонував міському голові Львова разом пройти перевірку на детекторі брехні

12:26 26 листопада 2014 р.

Зліва направо – тимчасовий виконувач обов’язків голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський, міський голова Львова Андрій Садовий, віце-прем'єр Володимир Гройсман

Зліва направо – тимчасовий виконувач обов’язків голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський, міський голова Львова Андрій Садовий, віце-прем'єр Володимир Гройсман
Фото: varianty.net

За словами Юрія Турянського, найбільше нападок на нього було в інтернет-виданні «Zaxid.net» і «Телеканалі новин «24».

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський запропонував міському голові обласного осередку Андрію Садовому разом пройти перевірку на детекторі брехні. Про це він заявив на зустрічі з представниками громадських організацій і профспілок, присвяченій підсумкам 100 днів його перебування на посаді.

За словами Турянського, просто в день його призначення на посаду у місцевих ЗМІ з'явився потік негативної інформації про нього. «Не встиг я прийти на робоче місце, як почалися висмоктані з пальця закиди», – зазначив посадовець.

Причому, за його словами, найбільше нападок було в інтернет-виданні «Zaxid.net» і «Телеканалі новин «24», телеканалі, які «мають стосунок до Садового». До суду він подавати не хоче, аби не відволікатися від державних справ, тож, щоб уникнути взаємних звинувачень, пропонує львівському мерові разом перевіритися на «детекторі брехні»: «І тоді ми будемо чистими перед суспільством».

Він додав, що бюджетні кошти на це не витрачатимуться. Очільник області запропонував учасникам зустрічі проголосувати за цю пропозицію, і більшість її підтримала.

Реакція міського голови Львова на виклик поки що не відома. Повідомляючи про це сьогодні, 26 листопада, агенція «Укрінформ» також додає:

«Нагадаємо, місцеве видання «Zaxid.net» писало, що у нового губернатора Львівщини не зовсім чисте минуле. Зокрема, він нібито встиг «засвітитися» у сумнівних оборудках – ідеться про торгівлю «краденим вугіллям», ухиляння від сплати ПДВ, користування послугами конвертаційних центрів.

При цьому стверджувалося, що за цим фактом було відкрито кримінальне провадження. Водночас сам Турянський заявляє, на нього не було заведено жодної кримінальної справи, і запевнив, що «почувається чистим на 100%».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів