Обстановка на лінії фронту залишається напруженою, – АП (відео)

13:44 7 лютого 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 7 лютого 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 7 лютого 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив у неділю, що вчора снайпери ворога поранили одного нашого військового.

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник оприлюднив сьогодні, 7 лютого, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж минулої доби кількість ворожих обстрілів українських позицій скоротилася майже вдвічі – було нараховано 47 випадків порушення режиму тиші з боку бойовиків. Обстановка на лінії фронту і надалі залишається напруженою. З важкого озброєння, противник продовжує епізодично застосовувати міномети.

На Луганському напрямку абсолютне затишшя. На Донецькому напрямку вчора відбулися дві провокації противника із застосуванням гранатометів та великокаліберних кулеметів на Світлодарській дузі.

На північних околицях Горлівки спостерігалися бойові дії низької інтенсивності. У тому районі ворог загалом випустив 14 мін з мінометів калібру 82 міліметрів по позиціях сил АТО, а також здійснив ряд збройних провокацій.

На захід від окупованої Горлівки, поблизу Троїцького та Новгородського, незаконні збройні формування відкривали вогонь здебільшого вдень, застосовуючи гранатомети, озброєння БМП та стрілецьку зброю. Поблизу Троїцького ворог випустив дві міни. У районі Донецького аеропорту не припинялися ворожі обстріли, важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Найбільшою активність ворога вчора була поблизу Красногорівки. Після опівночі зі сторони Старомихайлівки бандформування почали обстрілювати українські позиції з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів, та припинили лише засвітла. Тоді ворог випустив більше 75 мін у бік сил АТО.

На Маріупольському напрямку одна короткотривала збройна провокація відбулася поблизу Широкиного. У районі Мар’їнки у світлу пору доби активними були снайпери ворога, внаслідок одного з таких обстрілів було поранено одного українського військового. Більше втрат протягом минулої доби сили АТО не понесли.

Як повідомляє українська розвідка, санітарно-епідеміологічна ситуація на тимчасово окупованих територіях Донбасу залишається складною. Так, 1 лютого у Горлівці померли шестеро осіб, ще по одному летальному випадку зафіксовано у Шахтарську та Ровеньках. У Луганську летальні випадки відмічаються щодобово.

Українські правоохоронці протидіють диверсіям ворога. У Попаснянському районі Луганської області співробітники СБУ разом з військовослужбовцями затримали у так званій «сірій зоні» автомобіль з вибухівкою. Вилучено протитанкову міну, чотири тротилові шашки масою 400 грамів кожна, конденсаторну підривну машинку, вісім електродетонаторів та вогнепроводний шнур.

Триває навчання українських військових. На одному з полігонів Збройних Сил України відбулося інструкторсько-методичне заняття для підготовки до проведення бригадних тактичних навчань. Учасники мали змогу поділитися набутим досвідом та виробити єдині підходи до організації навчань, широко застосовуючи досвід, набутий під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Водночас днями у Національному університеті оборони імені Івана Черняховського відбувся перший випуск офіцерів запасу – учасників АТО. Звання молодшого лейтенанта запасу отримали п’ятнадцять випускників факультету. Усі вони мають вищу освіту.

Військовослужбовці Збройних Сил України передали гуманітарну допомогу мешканцям села Тошківка та вихованцям Нижнінського навчально-виховного комбінату у Попаснянському районі Луганської області. Військові зібрали 150 продуктових наборів. Пакунки з продуктами видавалися в селищному клубі під підпис та за наявності свідоцтв про народження дітей».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів