Ніякої федералізації бути не може; Україні треба відмовлятися від позаблокового статусу, – Президент (відео)

16:55 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: firtka.if.ua

Глава держави Петро Порошенко заявив у четвер, виступаючи у Верховній Раді: «100% українців сьогодні впевнені, що Україна має бути єдиною»; «Сьогодні незаперечним є факт, що проголошена в 2010 році позаблоковість України не змогла і не могла гарантувати безпеку і територіальну цілісність нашої країни».


Відео: 5

Більшість українців на сьогодні впевнені, що Україна має бути єдиною і унітарною, а українська мова – єдиною державною Про це, виступаючи сьогодні, 27 листопада, у Верховній Раді, заявив президент України Петро Порошенко, 

«100% українців сьогодні впевнені, що Україна має бути єдиною. Конституційна більшість – єдиною і унітарною. Отже ніякої федералізації, яку нам нав'язують, бути не може», – заявив Порошенко.

«Ви можете радити але українці проти. І ми нарешті влада, яка буде здійснювати мрії», – сказав Президент, додавши, що влада має скористатися рекордними показниками підтримки ідеї підтримки українським народом ідеї вступу до Євросоюзу. За даними Порошенка, кількість прихильників європейського курсу в Україні зросла у три-чотири рази.

«У цьому певним чином сприяли діїі Росії.Україна ніколи не була такою єдиною, як зараз», – підкреслив Президент. При цьому він додав, що більшість громадян України також вважає, що єдиною державною мовою має бути українська.

Про це повідомив у четвер парламентський кореспондент телеканалу «Еспресо.TV». Натомість кореспондент інформаційної агенції УНІАН у Верхрвній Раді передав сьогодні, 27 листопада:

«Президент України Петро Порошенко вважає, Україні треба відмовлятися від позаблокового статусу. Про це Глава держави заявив, виступаючи у Верховній Раді з позачерговим посланням про зовнішнє і внутрішнє становище України.

«Сьогодні незаперечним є факт, що проголошена в 2010 році позаблоковість України не змогла і не могла гарантувати безпеку і територіальну цілісність нашої країни. Від неї треба відмовлятися», – сказав він. За словами президента, ця позиція призвела до великих втрат, тому Україна вирішила повернутися до курсу на інтеграцію до євроатлантичного безпекового простору.

«Ми вже сьогодні поглиблюємо співпрацю з НАТО, працюємо над оперативною сумісністю Збройних сил України із арміями країн-членів Альянсу, переорієнтовуємося на натівські стандарти в оборонно-безпековому просторі», – сказав Порошенко.

Повідомляючи про це у четвер, УНІАН також нагадує, що парафована 21 листопада Коаліційна угода чітко визначає курс України на вступ до НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів