Німеччина й Франція пропонують «заморозити» війну ціною федералізації й позаблоковості України, – ЗМІ (відео)

11:42 6 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Французьке видання «Le Figaro» пише з посиланням на власні джерела, що план Ангели Меркель і Франсуа Олланда щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає позаблоковість та федералізацію України.


Відео: «Espreso.tv»

«План канцлера Німеччини Ангели Меркель та президент Франції Франсуа Олланда щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає позаблоковість та федералізацію України. Про це пише французьке видання «Le Figaro» з посиланням на власні джерела – повідомила сьогодні, 6 лютого, інтернет-видання «Європейська правда», конкретизуючи при цьому:

«Мірилом успіху Ангели Меркель і Франсуа Олланда залишається повага до Мінської протоколу та ефективне здійснення кожного з дванадцяти пунктів, в тому числі виведення російських військ з України і припинення постачання зброї сепаратистам»,  – пише видання.

«Але це ще не все. Згідно з попередньою інформацією, франко-німецький план врегулювання має забезпечити нейтралітет України і «федеральне рішення», що заморозить конфлікт на сході»,  – пише ЗМІ.

Варто зауважити, що про можливі поступки сепаратистам, зокрема територіальні, писало і німецьке видання «Süddeutsche Zeitung». Проте згодом уряд ФРН заперечило цю інформацію.

«Територіальні питання не є предметом переговорів між Порошенком, Олландом та Меркель», – відзначив представник уряду. Водночас, як пише «Le Figaro», те, що Ангела Меркель погодилася провести переговори, «дає підстави для оптимізму», оскільки саме з ініціативи канцлера Німеччини, за інформацією ЗМІ, було скасовано зустріч 15 січня в Астані в нормандському форматі.

«Франція наполягала, що зустріч повинна відбутися в будь-якому випадку, а підтримувати діалог з Росією необхідно навіть за відсутності результатів», – відзначило джерело видання. Як пише французька газета, європейці стурбовані тим, що питання постачання зброї україні набуває все більшого значення та посилює роль США.

«Європейський Союз зацікавлений в тому, щоб затвердити себе в якості єдиного співрозмовника Кремля», – відзначив високопоставлений чиновник ЄС в коментарі виданню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін запропонував Меркель та Олланду створити нове Придністров'я в Україні. Водночас, заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий заявив, що основою переговорів президента України Петра Порошенка з Меркель та Олландом були мінські угоди, а не документ Путіна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів