Незахищеність кордону на Луганщині перетворить схід України на зону «замороженого конфлікту», – експерт

13:16 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «ГолосUA»

Про це попереджає в середу директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Агенція «ГолосUA» інформує сьогодні, 11 червня, в повідомленні «Незахищеність кордонів у Луганській області може створити на сході країни зону «замороженого конфлікту», – експерт»:

«Через відсутність захисту українського кордону в Луганській області схід України може стати зоною «замороженого конфлікту».

Таку точку зору висловив директор військових програм Центру ім. Разумкова Микола Сунгуровський в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA.

«Сюди будуть проникати додаткові загони бойовиків. І якщо навіть вдасться, грубо кажучи, «задушити» їх дії, то вони просто «розчиняться» серед місцевого населення. І ситуація перейде у розряд «заморожених», її можна буде розморозити «по клацанню», – сказав він. При цьому експерт підкреслив, що перекриття кордонів потрібно було здійснити з перших днів агресії.

«Якщо ми закриваємо пункт пропуску, це не означає, що ми виводимо звідти прикордонників. Перекривається бетонними плитами дорога, туди ставиться заградотряд, щоб не проходили жодні сили і засоби. Це, перш за все, прикордонники, за ними повинні стояти армійські заградотряди. Якщо їх не вистачає, необхідно додаткове формування батальйонів самооборони. І, в принципі, вони готові до цього», – додав він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів