Невідомий солдат – це вигідно державі, – експерт

21:58 1 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Телеканал новин «24»

«Мати невідомого солдата справді дуже вигідно. Мені не хочеться вірити в те, що питання ідентифікації тих, хто загинув в зоні АТО, гальмують, щоб не робити соціальних виплат сім’ям. Але не здивуюся, якщо це правд», – сказав в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) Владислав Дейнеко, майор запасу, військовий експерт.


Відео: Львівський прес-клуб

За словами майора, в Україні немає жодного юридичного документа про ідентифікаційні жетони для війькових. Так само, як це було в Союзі

«Сьогодні ми не можемо довести до кінця достойне захоронення бійців. На могилах нема інформації, рідні не знають, чи загинули їхні діти, чи пропали безвісти. Я не вважаю, що проблема жетонів - це матеріальна проблема. Я зраховую проблему жетонів до проблеми низького розвитку збройних сил. Проблема є в організаційному плані. Гадаю, що цю проблему можна було би можна вирішити впродовж місяця»,- зазначив Владислав Дейнеко.

«Україна не була готова до війни, тому жетонами ніхто не займався. У нас і більш глибинні проблеми не вирішували.  Для окремих людей питання ідентифікації це справді дуже важливо. Потрібно взяти і це питання просто вирішити»,- наголосив експерт.

Підготував Захар Черняк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів