Нацрада закликала призупинити трансляцію в Україні чотирьох російських телеканалів

19:38 7 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: comments.ua

При цьому наглядовий і регуляційний державний орган у галузі телерадіомовлення пояснює: «Держава має стабілізувати ситуацію в усіх регіонах».

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення опублікувала сьогодні, 7 березня, на своєму сайті до провайдерів програмної послуги України, текс якого наводимо дослівно:

«Зважаючи на звернення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 року № 242/2-5-1 та рішення РНБО від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України», Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликає провайдерів програмної послуги тимчасово утриматися від ретрансляції у своїх мережах передач телеканалів «Вести», «Россия 24», ОРТ, «РТР Планета» до приведення їхніх програм у відповідність до вимог українського законодавства. Держава має стабілізувати ситуацію в усіх регіонах та забезпечити інтереси всіх громад. Ми просимо глядачів усіх регіонів української держави поставитися з розумінням до тимчасового кроку, який триватиме до врегулювання ситуації.

Ми покладаємося на громадянську відповідальність усіх учасників українського медійного ринку. Ми віримо, що спільними зусиллями цього вдасться досягти швидко.

Для України принципово важливо залишатися демократичною державою з відкритим інформаційним простором і плюралізмом ЗМІ. Насамперед важливим є забезпечення українського законодавства та суверенітету держави, а надалі ми зможемо не лише дотриматися усіх вимог Європейської конвенції про транскордонне телебачення, а й урегулювати ситуацію з трансляцією російських каналів на території України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів