Націоналісти перейменували пам’ятник у Львові

12:00 16 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Замість напису «Переможцям над нацизмом» на «Монументі слави» з’явився інший – «Пам’ятник окупанту».

15 лютого кількадесят представників різних націоналістичних організацій вимагали владу демонтувати «Монумент слави» на вулиці Стрийській у Львові. За їх словами, місцева влада тормозить процес декомунізації цього пам’ятника, тому сьогоднішніми своїми діями, вони прискорять це.

Зокрема, вони зазначили, що раніше на пам’ятнику був напис «Слава радянській армії», який після здобуття Україною незалежності виправили на «Переможцям над нацизмом». Тож націоналісти взялися за допомогою ломів, молотків та сокир збивати ці літери.

Після цього на місці надпису білою фарбою написали «Пам’ятник окупанту». Та на цьому вони не зупинилися. Націоналісти намагалися збити велику жовту зірку із написом «СССР» та «Победа».

Це їм не вдалося, тому її замалювали білою фарбою. Ще кілька молодиків кувалдами розбивали плити на монументі. Як зазначили націоналісти, ця акція є попереджувальною і якщо влада не демонтує пам’ятник, то наступного разу вони самі його демонтують. Це не перший випадок нищення монументу.

Упродовж останніх кількох років його частину розфарбовували у жовто-синій колір, малювали на ньому свастику та серп з молотом, обливали червоною фарбою. Тим часом у травні 2017 року створили робочу групу по можливому демонтажу «Монумента слави». На його місці планують створити «Монумент пошани українських воїнів», які воюють із російським агресором на сході України.

Про це повідомили в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів