Наступ російсько-терористичних військ «видихається», бойовики бояться контрнаступу українців, – «ІС» (відео)

11:00 29 січня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 28 січня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій станом на 28 січня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Група «Інформаційний Спротив» повідомила в четвер: «Противнику не вдалося виконати завдання зі створення «Дебальцевського котла» – в першу чергу, з причини ефективних дій артилерії українських військ».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив» повідомила сьогодні, 29 січня, в публікації «Зведення ІС: наступ терористів «видихається», бойовики бояться контрнаступу українських військ»:

«Упродовж останньої доби в зоні конфлікту на Донбасі відзначається зниження інтенсивності спроб наступальних дій з боку російсько-терористичних військ. Противнику не вдалося виконати завдання зі створення «Дебальцевського котла» – в першу чергу, з причини ефективних дій артилерії українських військ. Зокрема, в результаті масованих дій української артилерії у відповідь, зазнали серйозних втрат як передові підрозділи противника, так і «другий ешелони», раніше зосереджені в даному районі для «широкомасштабного наступу». В даний час серед бойовиків ширяться панічні чутки, що з Дебальцевського плацдарму та одночасно з боку Авдіївки українські війська будуть проводити контрнаступ, з метою «відрізати Горлівку».

Одночасно в районі Горлівки, на другорядних напрямках, відзначається залишення противником ряду позицій і блок-постів. Зафіксовано переміщення з Горлівки вбік кордону з РФ конвою (два автомобілі «Урал») зі знищеними бойовиками та російськими найманцями. В Красний Луч зі зони боїв на Дебальцевському плацдармі за добу прибуло понад 100 важко поранених терористів, в Сніжне доставлено близько 60 поранених, в Шахтарськ – близько 70-ти. Командування терористів констатує складну ситуацію з медикаментами.

У районі Нікішиного після підтягування підкріплення противник так і не зміг відтіснити українські підрозділи з їх позицій. В даному районі відзначається дія тактичної групи терористів (близько300 чоловік, мінометна батарея, до 10 одиниць бронетехніки), яка періодично намагається зайти у фланг нашим військам.

У район Єнакієвого перекинуто «резерв» супротивника – 12 БТР і БМП плюс 4 танка. У районі населених пунктів Світлодарськ, Луганське й Миронівське артилерія бойовиків продовжувала завдавати ударів по цивільних об'єктах. Відзначаються множинні руйнування житлового фонду, мирні жителі масово виїжджають убік Артемівська. Схожа ситуація в районі Авдіївки, де відзначаються сильні руйнування цивільних об'єктів від вогню терористів.

У районі населених пунктів Докучаєвськ-Старобешеве вела масований вогонь маневрена артилерійська група терористів (до 30 одиниць ствольної артилерії.). Між Оленівкою і Старобешевим фактично не залишилося місцевих бойовиків, відзначається дія підрозділів російських найманців, замаскованих під «ополченців». Всього в даному районі діють дві батальйонні тактичні групи (БТГ) противника загальною чисельністю до 1000 чоовік, які мають у своєму складі 18 танків і до 65 ББМ.

Спроби наступу російсько-терористичних військ в районі Маріуполя також були припинені. Українська артилерія вельми щільно накриває передові ударні групи противника в даному районі.

Упродовж останнього тижня відзначається посилене перекидання на Донбас з РФ боєприпасів, в основному залізничним транспортом (по два-три ешелони боєприпасів на добу). Головна станція розвантаження – Іловайськ.

Крім того, частково на північ боєприпаси надходять через Антрацит, звідти розвозяться цивільним вантажним транспортом по так званих «складах» і «базах» бандформувань. У «ДНР» розвантаженням і розподілом надходять боєприпасів займається спеціальний підрозділ зі своїми технічними засобами і охороною.

Після доставки на «склади» бойовики з окремих підрозділів вже своїм транспортом («Урали», МТ-ЛБ, «Камази») доставляють боєприпаси безпосередньо на вогневі позиції. Схема відпрацьована до автоматизму – до прибуття ешелону потрібну кількість автотранспорту заздалегідь зосереджується в зоні розвантаження, подача автотранспорту здійснюється по мірі необхідності. Відзначається високий рівень організації процесу, який явно управляється людьми, які мають професійні навички управління у сфері логістики й транспорту.

Терористи намагаються «оформляти на роботу» своїх диверсантів на підприємства й шахти, де працівники мають право на виїзд з окупованої зони – з метою отримання перепусток на виїзд зі зони АТО. Зафіксовані випадки виявлення й затримання такого роду «робочих» на блок-постах українських військ».

Про це повідомляється в четвер на сайті групи «Інформаційний Спротив» та на сторінці її координатора – народного депутата Дмитра Тимчука – в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів