Наступ рашистів на Донбасі може початися вже завтра, – активіст (відео)

16:58 3 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: lenta-ua.net

За даними головного редактора інтернет-порталу «Цензор.нет» Юрія Бутусова, угруповання російських військ знову збільшено до масштабу серпневого вторгнення.


Відео: 112 Україна

«Наступ бойовиків може початися вже завтра», – повідомив сьогодні, 3 листопада, в ефірі телеканалу «112 Україна» громадський діяч, лідер громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов, який працює в зоні антитерористичної операції.

«Дані грунтуються на інформації з місця подій», – пояснив активіст свою обізнаність.

«Очевидці повідомляють, що за останній тиждень йде інтенсивна передислокація ЗС РФ, а саме підрозділів Кантемирівської дивізії, номери частин № 43162 №48763. Крім того є відео- та фотопідтвердження проходження колон важкої бронетехніки, танків і самохідних артилерійських установок, через міста Красний Луч, Антрацит і Донецьк. Є прямі докази – Росія останнім часом переносить свої регулярні війська... саме в напрямку Дебальцевого, Донецького аеропорту, Щастя, Лисичанська...», – зазначив Снєгірьов, повідомлення якого передає в понеділок телеканалу «112 Україна».

Своєю чергою, головний редактор інтернет-порталу «Цензор.нет» Юрій Бутусова опублікував такий «Аналіз оперативної обстановки на 3 листопада: чи буде наступ російських військ?»:

«Угруповання російських військ в листопаді знову збільшена до масштабу серпневого вторгнення. Росія має на фронті на Донбасі, за моєю оцінкою, не менше 12 батальйонно-тактичних груп, плюс частини спецпризначення, важка артилерія – САУ 152 мм, а також РСЗВ «Ураган», «Смерч», і система ППО, яка включає ЗРК дальньої дії типу С-300. Плюс загони російських найманців налічують зараз не менше 20 тисяч чоловік, з них близько 5-7 тисяч зараховуються до боєздатних ударних підрозділів. 

Але тепер нам треба відповісти на головне питання: чи буде здійснено широкомасштабне наступ? Спробую спрогнозувати хід подальших подій.

На даний момент російські війська зосередили чотири ударних угруповання в кожному зі секторів антитерористичної операції. Очевидно, що мета цих дій – скувати війська АТО, й не допустити маневр і перекидання резервів на один загрозливий напрямок. 

Склад діючих зараз угруповань противника становить близько 1 тисячі чоловік кожне. Це означає, що вони готові тільки до локальних дій на обмежених ділянках фронту. 

Резерви зосереджені в тилу. Втім, для їх перекидання на будь-яку ділянку фронту противнику буде потрібно не більше двох діб. 

Російські війська взяли на себе функції охорони тилових районів, логістики, розвідки й, насамперед, – радіотехнічної розвідки і космічної розвідки, ППО, артилерійської підтримки.  Російське командування використовує перекидання своїх частин в Україні для обкатки військ у бойових умовах, відпрацювання злагодженості й взаємодії в реальних умовах воєнних дій. 

Спробуємо спроектувати тактику серпневого наступу РФ. Якщо ми подивимося на серпень, то тоді російське угруповання змогла просунутися на Кутейникове-Старобешеве впродовж трьох діб. За цей час вони подолали близько 70-80 кілометрів від російського кордону. Зосередження угруповання в районі Успенки тривало протягом тижня. Тобто все це було не швидко. 

Російське командування обрало очевидну тактику ухилення про контактних боїв. Саме цим пояснюється невисокий темп просування. 

Наступ РФ у секторі «Д» призвів до оточення наших військ під Іловайськом тільки з причини повної некомпетентності й злочинної бездіяльності керівництва Генштабу та особисто генералів Віктора Муженко й начальника штабу АТО Назарова. Вся інформація про противника була отримана української розвідкою своєчасно. 

За інформацією ж на сьогодні, впродовж найближчих трьох діб широкомасштабний наступ військ РФ неможливий. Моя особиста оцінка: Росія на цей момент поки не готова до бліцкригу й блискавичному удару на Бердянськ. 

Росія буде промацувати бойові порядки українських військ діями піхоти російських найманців. Буде нав'язано позиційну боротьбу за кожні окрему позицію й блок-пост. 

Загроза швидкого просування російських військ для нас стане реальною в разі втрати зв'язності лінії фронту, дезорганізації системи оборони. Саме втрата зв'язності між підрозділами визначила російське наступ у серпні.

Російські війська зберігають статус «Army in being». Тому в цілому російське наступ слід розглядати як діючу загрозу, але припускати, що завтра російські танки оточать Маріуполь, на сьогоднішній день немає підстав.

Йде війна. Прогноз дій противника можна дати не більше, аніж на тиждень. Думаю, що впродовж тижня масштабних атак противника не відбудеться, але локальні бої на локальних ділянках фронту продовжаться.

Також противник буде активізувати дії своїх диверсійних груп.  Хочу висловити подяку нашим военносолужащім в АТО, співробітникам української розвідки і контррозвідки, а також патріотам з окупованих територій України, інформація яких дозволяє скласти цілісну картину обстановки на фронті».

Юрій Бутусов написав це сьогодні, 3 листопада, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів