Нашим бійцям на сході України дозволено відкривати вогонь тільки в разі загрози життю (відео, оновлено)

23:58 25 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомив у середу генерал-майор Борис Кременецький, українська сторона перша заявила про припинення вогню підрозділами ЗСУ.

Українська сторона вводить режим припинення вогню в односторонньому порядку в зоні АТО з 25 листопада. Про це повідомив у середу на спільному брифінгу Спільного центру з контролю і координації вогню (СЦКК ) з ОБСЄ керівник української групи СЦКК генерал-майор Борис Кременецький, який також зазначив: «Українська сторона СЦКК проінформувала представників СММ ОБСЄ та Російську сторону СЦКК, що згідно розпорядження начальника Генштабу – Головнокомандувача ЗС України з 00 годин 25 листопада військовослужбовцям ЗС України заборонено відкривати вогонь».

Як розповів інтернет-виданню «Українська правда» прес-офіцер СЦКК Сергій Берець, Кременецький наголосив, що українська сторона перша заявила про припинення вогню підрозділами збройних сил України. Крім того, на брифінгу у присутності ОБСЄ українська сторона попросила російських представників в СЦКК звернутися до ОРДО і ОРЛО щодо припинення вогню.

Як пояснив УП Берець, відтепер вогонь у відповідь на провокативні обстріли бойовиків відкриватися не буде. Водночас, він пояснив, що у разі загрози життю, боєць має право відкрити вогонь.

При цьому Берець додав, що вже 25 листопада бойовиків продовжувати обстрілювати позиції сил АТО. Про це повідомили сьогодні, 25 листопада, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів