Наші воїни знищили в січні на Донбасі до тисячі російських і місцевих бойовиків, – радник (відео)

22:16 25 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: AP

Радник Президента України й помічник міністра оборони Юрій Бірюков стверджує, що в терористів немає переваги в живій силі, аби почати повномасштабний наступ на решту України.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» передає в сьогоднішньому повідомленні «Протягом січня на Донбасі знищили до тисячі бойовиків та російських найманців, – Бірюков»

«У Росії немає нині достатніх сил на Донбасі, аби піти потужним наступом на решту частини України – на Київ та Львів. Можливість відкритої атаки російських регулярних військ заперечив у прямому ефірі програми «ТСН.Тиждень» один із найвідоміших українських волонтерів, радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

«Ні (відкритий наступ російських військових не можливий). За останні кілька днів використовується цифра у 9 тисяч військовослужбовців Російської Федерації (які перебувають на Донбасі). На мою думку, така цифра не відповідає дійсності. На початку січня називали цифру у 7,5 тисячі. Потім плюс-мінус зайшло дві тисячі. Але ми за січень знищили до тисячі осіб. Тому тут проста арифметика показує, що немає такої переваги з їхньої сторони, щоб вони могли спробувати влаштувати повномасштабний наступ», – наголосив Бірюков.

Радник президента говорить, що бойовики хочуть поки що захопити всі території Луганської та Донецької областей. «Вони планували наступ на 16-17 січня. Це не повномасштабний наступ, як багато хто його бачить і уявляє собі – скажімо, танкові колони до Києва, бомбардування Львова. Їх бажання – закріпити «ДНР» і «ЛНР» у кордонах Донецької і Луганської областей. А потім – поставити нас перед фактом, що ми повинні визнати ці території, як територія замороженого конфлікту, почати їх відновлювати за рахунок нашого бюджету, годувати їх за рахунок нашого бюджету. Але ж ми на це не йдемо», – підкреслив Бірюков».

Про це повідомляється в неділю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», міністр оборони України Степан Полторак заявив у неділю під час засідання РНБОУ: «Зі 17 по 24 січня втрати незаконних збройних формувань та підрозділів Російської Федерації склали близько 1210 осіб особового складу. Із них безповоротні втрати – 805, санітарні – 405».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів