Наші військові твердять, що повернули 31-й блокпост на Луганщині під свій номінальний контроль, – ЗМІ (відео, оновлено)

09:05 27 січня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 26 січня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій станом на 26 січня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Українські бійці змогли повернутися на запасні позиції поблизу блокпосту і тепер контролюють ситуацію на ньому.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Наталія Нагорна розповіла у відеосюжеті «Військові на Луганщині твердять, що 31-й блокпост повернувся під їхній контроль»:

«Щільні обстріли по позиціях військових і українських містах тривають на Луганщині. Бойовики активізуються здебільшого вночі.

Вони використовують переважно міномети та установки «Град». Але неподалік траси Бахмутка бачили також і системи «Торнадо» та «Буратіно».

Під ударами минулої доби перебували населені пункти Станиця Луганська, Трьохізбенка, Щастя та інші. Там бойовики гатили по житлових будинках.

Тривають бої і за контроль над Бахмуткою. Її оборонці твердять, що тамтешній 31-й блокпост повернувся під номінальний контроль українських сил.

Ворог, як і раніше, обстрілює території. Однак бійці змогли повернутися на запасні позиції поблизу блокпосту і тепер контролюють ситуацію на ньому.

На сусідньому 29-му блокпосту військові виявили коригувальника та знешкодили автомобіль диверсантів. Після цього кількість обстрілів помітно зменшилася, як і влучність бойовиків.

Натомість активніше потерпати від неприцільних обстрілів стали сусідні селища. Там змушені закритися лікарня та школа, в будинках зникло світло. Місцеві люди кажуть, що випадкові снаряди, що залітають у село, не така вже біда, порівняно з можливим наступом «ЛНР». У цьому випадку, побоюються, всі їхні будинки будуть зруйновані.

Чимало мешканців і раді б виїхати подалі від лінії фронту. Однак не мають змоги, бо змушені доглядати за господарством та худобою.

Наприклад, старенька бабця, власниця двох корів, пересиджує разом із ними обстріли. І пояснює, що залишити тварин немає на кого, а кинути їх напризволяще просто не може.

Як уже повідомлялося, поблизу 29-го блокпоста знешкодили машину корегувальника вогню бойовиків».

Про це повідомляється у вівторок на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1», але не згадав речник штабу АТО Леонід Матюхін, якого телеканал «Еспресо.TV» цитує сьогодні, 27 січня, в повідомленні «Прес-центр АТО: Вночі бойові зіткнення з терористами відбулися біля Дебальцевого та Станиці»:

«Після 18 години вчорашнього вечора терористи продовжили обстрілювати позиції наших військ та мирні населені пункти з різних видів озброєння Про це в ефірі «Еспресо.TV» повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін.

За його словами, на луганському напрямку з артилерії та мінометів терористи вели вогонь по Новотошківці, Старому Айдару, Вільховому, Станиці Луганській. З «Градів» та мінометів противник стріляв по Щастю.

Після обстрілу з танка в 00:35 в Станиці Луганській відбулося бойове зіткнення. Отримавши жорстку відповідь, бандити відступили.

На дебальцевському напрямку обстрілам з мінометів та артилерії незаконних збройних формувань по два рази було піддано Санжарівку та Дебальцеве. З «Градів» бойовики били по Новоорлівці.

А о 23:05 відбулося бойове зіткнення в районі Дебальцевого. На донецькому напрямку з мінометів та артилерії терористи обстріляли Красногорівку та тричі – Новотроїцьке.

«Бандити не припиняють цілеспрямоване ведення вогню по населених пунктах. Минулої доби вони обстріляли з «Граду» Щастя, а з мінометів – Новотроїцьке, Миколаївку, Гранітне, Щастя та Чермалик», – наголосив Матюхін».

Про це повідомляється у вівторок на сайті телеканалу «Еспресо.TV». Тим часом «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» також інформує сьогодні, 27 січня, в повідомленні «Навколо Дебальцевого бойовики щосили намагаються замкнути військових у «котлі»:

«Навколо Дебальцевого утворилася дуже складна ситуація», – повідомляють кореспонденти ТСН безпосередньо із зони АТО», – йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Ворог щосили намагається оточити наші війська і замкнути їх у котлі. Напередодні з боку Горлівки була спроба танкового прориву. Нашим військам вдалося зупинити ворога, утім про затишшя там не йдеться.

Знищення Дебальцевського виступу – дуже важливе для бойовиків, там зосереджено чимало наших боєздатних військ, які тримають у напрузі сили противника на західному фронті. Тим часом, за даними штабу АТО, поблизу Донецького аеропорту бойовики розстрілюють Авдіївку, Піски, Гранітне та Мар'їнку. Є жертви серед мирних мешканців. На Луганщині під обстріл градів та артилерії потрапили  Станиця Луганська, Щастя, Кримське, та Новотошківка. Раніше повідомлялося, що на дебальцівському напрямку українські військові відкинули ворога назад».

Про це повідомляється у вівторок на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів