Наші військові повністю відвели танки на Луганщині, – АП (відео)

13:50 7 жовтня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 7 жовтня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 7 жовтня 2015 року
Фото: mediarnbo.org

Наступним етапом стане відведення протитанкових гармат калібром до 100 міліметрів від лінії розмежування.

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України повідомляється:

«За минулу добу ворожих провокацій на лінії зіткнення не було. Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

За короткий термін сили АТО повністю відвели танки на погоджену відстань у Луганській області. Зараз справа за міжнародними спостерігачами, які мають верифікувати повну відсутність українських танків у прифронтовій смузі. Нагадаємо, наступним етапом стане відведення протитанкових гармат калібром до 100 міліметрів від лінії розмежування.

Місцева влада та правоохоронці Донеччини допомагають відновлювати мирне життя у прифронтовому Мар’їнському районі. Зокрема, у райцентрі запустили новий водогін, який забезпечив питною водою мешканців західної частини міста. Прокладено близько кілометра пластикових труб. Триває підготовка до опалювального сезону. Школа №1 вже повністю готова до роботи. 

З огляду на стійке перемир’я, люди повертаються до сусідньої Красногорівки. Міліціонери вчать дітей правилам безпеки, щоб вберегти їх життя і здоров’я та допомогти адаптуватися після багатомісячних ворожих обстрілів.

Ще один колишній бойовик повернувся до мирного життя. Влітку минулого року він зі зброєю в руках ніс службу на блокпостах ворога. Згодом, розчарувавшись діями окупантів, чоловік добровільно залишив лави противника, але, побоюючись покарання, переховувався від правоохоронних органів. Тепер він воз’єднався зі своєю родиною.

Українські спецслужби продовжують викривати пособників незаконних збройних формувань. Вчора у Краматорську затримано ворожого інформатора, який збирав та передавав бойовикам відомості про розташування та маршрути руху підрозділів ЗСУ.

Також співробітники СБУ вчора затримали двох чоловіків, які передавали ворогу інформацію про сили АТО та вербували місцевих мешканців для участі у диверсіях на території Донецької області. 

На Донеччині СБУ виявила схованку з вибухівкою. Пластид, тротилові шашки, гранати для підствольного гранатомета, ручні гранати та велика кількість набоїв калібру 5,45 та 14,5 мм були знайдені неподалік залізничної станції Асланове, що на північ від Маріуполя. 

У Першотравневому районі Донецької області міліціонери затримали місцевого мешканця, який зберігав вдома зброю та боєприпаси. Встановлено, що у середині серпня 2015 року в лісосмузі затриманий знайшов дерев’яний ящик з боєприпасами, у якому знаходилася одна граната для підствольного гранатомета та 117 автоматних набоїв калібру 7,62 мм. 

Ще один незаконний «арсенал» вилучено в Авдіївці. Місцевий мешканець зберігав зброю і боєприпаси в приватному будинку. Правоохоронці забрали на направили на експертизу ручний протитанковий гранатомет, дві гранати РГД-5 із запалами, 90 набоїв до автомата Калашникова. 

Українські військові постійно тренуються та набираються досвіду на полігонах.

Вчора загін українських спецпризначенців розпочав десятиденні тактико-спеціальні навчання, практична і активна фаза яких пройде у Карпатських горах. Через комплекс практичних занять у складі груп, куди увійдуть тактико-спеціальна, інженерна, топографічна, вогнева підготовка та мінно-підривна справа, військові підготуються до відправки у зону АТО.

Тим часом на Дніпропетровщині триває бойове злагодження підрозділів однієї з механізованих бригад Збройних Сил України. Особлива увага приділяється тактичній, вогневій, інженерній підготовці, тактичній медицині, пересуванню на полі бою, водінню бойових транспортних засобів.

Враховуючи досвід бойових дій, воїни відпрацьовують навички оборони, наступу, штурмових та рейдових дій. Також бійці підвищують свою майстерність під час обладнання вогневих позицій та укриття для особового складу.

І вчора завершилися польові навчання слухачів Національного університету оборони України «Полігон». Офіцери закріпили на практиці теоретичні знання, отримані в навчальних аудиторіях, та відшліфували свої командирські навички. Перш за все, це прийняття рішення про ведення бою, проведення рекогносцировки, організація взаємодії та управління підрозділами.

У рамках ротації із зони АТО повернулися бійці зведеного підрозділу «Койот» Центральної артилерійської бази озброєння. Військовослужбовці-ремонтники понад три місяці виконували завдання на сході України із супроводу військових колон, обслуговування армійської техніки, протидії розвідувально-диверсійним групам противника тощо. За рішучість, безстрашність і оперативність в зоні проведення АТО їх прозвали «койотами».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів