Самооборона Львівщини подарувала національним гвардійцям чергові 20 бронежилетів та іншу амуніцію (відео)

14:38 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.samooborona/photos

Як повідомляють у неділю громадські активісти, все це придбано за гроші благодійників.


Відео: Юлія Басенко

Прес-служба Самооборони Львівщини інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Самооборона Львівщини, «Народний контроль» вручили бійцям Нацгвардії нову партію амуніції та спорядження»:

«20 бронежилетів IV рівня захисту по 20 німецьких каріматів, спальників та футболок отримало від Самооборони Львівщини командування військової частини № 4114, що на вулиці Рубчака у Львові. У громадському формуванні обирали саме ті речі, яких найбільше потребують бійці Нацгвардії. Зокрема, це бронежилети IV рівня захисту – усі вони перевірені у спеціальному тирі, повністю витримують кулі автомата Калашникова калібру 7.62 і 5.45.

«Десять із двадцяти бронежилетів – українського виробництва «Січ», виробник дає гарантію на їх міцність. Ми всі партії бронежилетів обов’язково перевіряємо на міцність разом зі спеціалістами, інших засобів захисту просто не беремо, –  каже керівник Самооборони Львівщини Валерій Веремчук. – Саме ці бронежилети нам передали волонтери з Києва – це виконавець гурту «Антитіла» Тарас Тополя. Вони передали також 10 захисних плит до бронежилетів, які вже у львівському Центрі забезпечення доукомплектували кевларами та самими жилетами, в які ці плити вставляються. Додатковий шар пластин має протирикошетку функцію, щоби осколки кулі не потрапили у підборіддя чи інші частини тіла солдата. Ще один – додатковий шар пластин має пом’якшувальну дію, щоби куля не спричинила перелом чи забій на тілі. Таким чином, маємо усі повноцінних 20 бронежилетів IVрівня захисту - вони витримують кулі автомата Калашникова калібру 7.62 і 5.45».

Окрім того, бронежилети, які отримали у в/ч № 4114, захищають і груди, і спину солдата. Адже бійці Нацгвардії задіяні не лише на лінії фронту, де ворог – тільки попереду, а й в пошуку терористів, бандформувань, тобто їм досить часто є загроза пострілу в спину. 

«До нас зверталося командування Нацгвардії щодо того, що солдатам часто доводиться перебувати у польових умовах. Відповідно, ми надали з Центру забезпечення ще 20 каріматів та 20 спальників. Вони дозволяють спати воякам і в холодних умовах, і в воді, тобто це досить якісні речі, закуплені на складах у Німеччині. Також ми передали військовикам 20 футболок, бо звертаються, що одяг у солдат швидко зношується, там немає особливих умов, щоби його прати», – продовжує Валерій Веремчук.

«Ми задоволені тим, що отримали, дуже вдячний громадським активістам, які нам допомагають – особисто від себе, від командування полку і всього особового складу частини, - констатує в.о. командира військової частини, підполковник Олег Мельничук. – Бронежилети хорошої якості, пластини укомплектовані міцною сталлю, ми їх ще випробуємо і в найближчі терміни відправимо хлопцям, які у гарячих точках захищають наші землі».

Як відомо, це вже не перша допомога Самооборони Львівщини солдатам Нацгвардії. Раніше, активісти громадського формування спільно з активістами громадсько-журналістського руху «Народний контроль» передавали у воєнну  частину на вулиці Рубчака військовий одяг, спорядження, амуніцію, а також дерев’яні дошки для відновлення даху, зруйнованого у Ніч гніву.

Центр забезпечення військовослужбовців, створений за ініціативи Самооборони Львівщини та руху «Народний контроль», здійснює пошук та закупівлю військової амуніції, спорядження, одягу, оптичної техніки та інших речей, життєво необхідних солдатам, які служать у зоні АТО. Центр забезпечення моніторить потреби українських військовослужбовців та залучає до закупівлі цих речей кошти благодійників.

Активісти Центру забезпечення передають необхідні речі військовим частинам Львівщини та спецбатальйонам, які служать у зоні АТО. Окрім того, вони відвозять військову допомогу безпосередньо на передову. Зокрема, під час останньої поїздки у зону АТО Самооборона, Народний контроль, інші активісти Центру забезпечення та благодійники особисто супроводжували 35-тонний вантаж з такою допомогою. У понеділок, 28 липня вони знову вирушають з вантажем на схід України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів