Нардеп зі Львова вніс у свою декларацію першу друковану книгу в Україні

18:50 28 жовтня 2016 р.

«Апостол» Івана Федорова

«Апостол» Івана Федорова
Фото: wikimedia.org

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Гринів задекларував «Апостол», не вказуючи те, звідки у нього цей раритет.

1 вересня запрацювала система електронного декларування. Посадовці за два місяці повинні надати інформацію про своє майно, доходи, витрати й фінансові зобов'язання за минулий рік.

Станом на ранок 28 жовтня електронні декларації подали близько 80 тисяч осіб. Журналісти зауважили у них розкішні й водночас дивні речі, якими володіють чиновники.

Зокрема, лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Гринів, який народився у Львові, задекларував першу друковану книгу в Україні, видану в його рідному місті Іваном Федоровим. Звідки вона в нього – не вказав.

До слова, 10 травня такий примірник зник із відділу стародруків Національної бібліотеки на вулиці Володимирській у Києві. Злочин скоїв чоловік, який назвався представником контрольного органу й надав копії документів для проведення звірок книг. Упродовж дня кілька разів виходив із приміщення.

У власності Гриніва – також вісім ікон XIV-XVII століть, дев’ять картин і годинник «Vasheron Constantin» за 90 тисяч гривень.

Церкву Успіння Пресвятої Богородиці в селі Бирлівка в Бершадському районі Вінничини вніс у декларацію позафракційний нардеп Анатолій Матвієнко. Крім храму, в депутата та його родичів є 10 земельних ділянок, три квартири, одна кімната, три гаражі та два будинки.

Позафракційний нардеп Дмитро Ярош є власником торговельної марки «Правим сектор». Про це свідчить його електронна декларація за 2015 рік – хоч він керував «Правим сектором» лише до 28 грудня минулого року, а залишивши його, створив нову політичну силу – «Дія».

Дмитро Ярош  також вніс у декларацію 118 108 гривень, з яких 37 549 – заробітна плата нардепа, а 80 559 – кошти, пов'язані з виконанням депутатських повноважень. Має квартиру площею 46,4 квадратних метрів у рідному місті Кам'янське в Дніпропетровській області. У його дружини Ольги Ярошквартира на 53,9 квадратних метрів у цьому ж місті. Також нардеп має автомобіль «Skoda Octavia» 2009 року випуску, а його дружина – «Opel Astra» 2006-го. 

ГоловаЛуганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз задекларував земельну ділянку в Російській Федерації площею 624 100 квадратних метрів, яка належить його дружині Ользі. У власності Гарбуза – також три земельні ділянки, будинок та інше нерухоме майно. Усе на території Луганщини. У декларації вказав доходи за 2015 рік – 71 832 гривень. На банківському рахунку зберігає 106,8 тисячі гривень.

Квартиру в Румунії має очільник Закарпаття Геннадій Москаль. А нардеп Руслан Демчак – будинок у Великій Британії.

Нардеп від «Народного фронту» Ігор Ковіцький задекларував куртку «Brunello Cucinelli» вартістю 175 тисяч гривень, костюм «Brunello Cucinelli» за 110 тисяч гривень та сумку «Christian Dior» за 96 тисяч гривень. 30 вересня він придбав пальто «Loro Piana» за майже 128 тисяч гривень.

Ігор Ковіцький отримав дивідендів та процентів на загальну суму 17 022 973 гривень. Дивіденди від ТОВ «Інвестор-Атіка» та ТОВ «Сахалінське-1». Проценти одержав від АТ «Ощадбанк», ПАТ «Альфа-банк» та ПАТ «Сбербанк».

95 картин XIX-XXI століть, 10 статуй, 11 наручних годинників задекларував депутат від групи «Воля народу» Олесь Довгий. Вартість картин, скульптур і годинників на момент придбання у декларації не вказана. Також вніс скульптуру «Жінка на колесах», рушницю «Merkel» 12 калібру, телевізор, акустичну систему, музичний центр, велотренажер і бігову доріжку. Його дружина Катерина Горіна задекларувала підвіску «Merbella Luxury Collection», перстень, кулон із білого золота з діамантами, хрестик із діамантами, каблучку Cartier і годинник «Rolex».

Готівкою Олесь Довгий  має $1,5 млн., 35 тисяч англійських фунтів, 100 тисяч євро і 1,7 млн. гривень. А його ружина задекларувала 400 тисяч євро готівкою.

Натомість міський голова Дніпра Борис Філатов задекларував квиток у космос. Він написав на своїй сторінці у «Facebook»: «Натужно заповнюю е-декларацію... У яку графу заявити куплений квиток у космос?».

Борис Філатов  бере участь у міжнародному космічному проекті «Virgin Galactic» під номером 145. Свого часу оплатив суборбітальний польот на «Space Ship Two» як перший космічний турист з України й пройшов тренування у США.

Про це повідомили сьогодні, 28 жовтня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів