Нардеп від Дрогобичини мало уваги приділяв місцевим проблемам та їхньому вирішенню, – кандидат

17:32 29 вересня 2014 р.

Фото до новини

«Запити часу, які виникли після Майдану, показують, що люди прагнуть бачити і готові голосувати за нові особистості, які мають, може, менший політичний досвід, але – більшу політичну перспективу», – сказав на прес-конференції-бліц-дебатах кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 121, які відбуваються в рамках громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ), Іван Матковський.


Відео: Львівський прес-клуб

 На його думку, сьогодні основна вимога місцевих виборців – кандидат у депутати має бути дрогобичанином та приділяти максимальну увагу проблемам регіону. «До 2014 року, за режиму Януковича, щось опозиційному політику робити було важко. Попри те, я вважаю, що народний депутат від Дрогобичини мало уваги приділяв місцевим проблемам та їхньому вирішенню. Регіон має багато проблем, які не розв’язувались ще з 90-х років. Обрані від регіону депутати не були дрогобичанинами, після виборів їхали до Києва, ніколи не повертались назад та забували про виконання своїх обіцянок», - поділився кандидат в нардепи.
Матковський переконаний, що Дрогобичина зможе забезпечити не тільки Львівську область, але й інші регіони нафтою і газом. Попередній уряд спричинив до того, що виробництво дрогобицького регіону зійшло до нуля і зараз на 75% прив’язане до імпорту та на 95% залежить від дотацій. Хоча до 1991 року в Бориславі було понад 40 різноманітних підприємств, зокрема стратегічного призначення. Перший газ, який забезпечував потреби Радянського Союзу, був з Борислава та Дашави. Він вважає, що потрібно звернути увагу на ті проблеми, які можуть бути вирішені тут, на заході України, оскільки втрачаємо, зокрема промисловість у східних областях. «Я є в команді Арсенія Яценюка, очільника політичної партії «Народний фронт», які ставлять перед собою державницькі цілі. Вони взяли на себе особливу відповідальність за збереження територіальної цілісності країни в умовах російської агресії. Нашою метою є розроблення та втілення системи реформ, які дадуть можливість швидкого відновлення економіки та країни загалом», - пояснив кандидат.
На питання, наскільки програми партій збігаються і чим відрізняються, кандидат зазначив, що багато в чому партії солідарні: щодо євроінтеграції, проукраїнської позиції, подолання корупції, люстрації тощо. Також ті спільні програми, які реалізовано за часів об’єднання партій, і досі діють. Але Арсеній Яценюк та Юлія Тимошенко не змогли продовжити спільний шлях, оскільки розійшлись у поглядах стосовно політики чинного Президента України. Я думаю, що можливе об’єднання партій у майбутньому, якщо вони знайдуть спільність у принципових для них питаннях.
Іван Матковський відкрито назвав членів своєї команди, які мають стосунок до державної служби, зокрема журналістів, юристів, депутатів районних рад. «Це група молодих людей, на яких ми покладаємо надії як на перспективних політиків Львівщини», - пояснив він.
Іван Матковський, на відміну від опонента і кандидата в нардепи у цьому ж окрузі Романа Ілика, впевнений, що провокацій проти нього не буде. «Я скептично ставлюся до провокативної інформації щодо себе, вважаю, що час фальсифікацій у минулому. Переконаний, що виборча боротьба опонентів на Дрогобичині буде відкритою, прозорою та  гідною». 
Мар’яна Голуб’як

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів