Найвищу гору Дрогобицького району Львівщини перейменовано на честь героїв Небесної сотні

12:18 29 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як повідомив у понеділок заступник голови районної державної адміністрації Іван Мізерник, у селі Довге Гірське увічнили таким чином пам`ять земляків, котрі полягли під час Революції Гідності.

Найвищу гору Дрогобицького району Львівщини перейменували на честь героїв Небесної сотні. Про це повідомив сьогодні, 29 вересня, кореспондентові агенції «Укрінформ» заступник голови РДА Іван Мізерник, який також конкретизував:

«Найвищій у Дрогобицькому районі горі – 889-метровому Горбу у селі Довге Гірське місцеві жителі дали назву Небесної сотні. Селяни таким чином увічнили пам`ять земляків, які полягли у новітньому протистоянні. Під час подій на Майдані та війни на сході країни район зазнав важких втрат: Олег Ушневич, Йосиф Шилінг, Богдан Вайда полягли від куль снайперів на Інститутській, Артур Гулик, Ігор Борис, Мар’ян Дишель, Сергій Шевчук, Юрій Комар, Іван Габчак, Тарас Зозуля, Степан Бродяк, Дмитро Лесешак поклали життя на полі бою на Донбасі».

Ідея перейменування належить громадському активістові Хосе Турчику. Про це Про це повідомляється сьогодні, 29 вересня, на сайті агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів