Начальник Генштабу ЗСУ запевнив, що наші військові відповідно відреагували на бойову готовність агресора (відео)

18:00 8 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Очільник Генерального штабу Збройних Сил Віктор Муженко повідомив у понеділок, що на тимчасово окупованому Сході України перебуває близько семи тисяч російських військовослужбовців.

«Бойова готовність, яку сьогодні оголосила Росія для військ на кордоні з Україною, пов'язана з військовими навчаннями. Але це може бути загрозливим. Так на дії країни-агресора відреагував начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко. Він також додав, що на тимчасово окупованому Сході України перебуває близько семи тисяч російських військовослужбовців.

Начальник Генштабу заявив: «Ми відповідно відреагували. Перевірка бойової готовності, як заявляють росіяни, пов'язана з підготовкою до навчань, які плануються на літо поточного року. Хоча це не знімає з нас відповідного реагування на ті всі загрози, які можуть виникнути в тому числі з відповідними перевірками бойової готовності російських військ, які знаходяться на східних або поблизу східних кордонів України».

Про це повідомили сьогодні, 8 лютого, на телевізійному «5 каналі», де також нагадали: «Несподівану перевірку боєготовності розпочала Російська Федерація на межі з Україною. Як заявив міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу, з 5 години ранку війська Південного військового округу, окремі з'єднання Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації переводяться в повну бойову готовність згідно з рішенням Путіна. «А робиться це для того, – пояснив Шойгу, – щоб оцінити, чи готові російські солдати реагувати на кризові ситуації різноманітного характеру, зокрема терористичні загрози». У повідомленні також зазначено, що в анексованому Криму, зокрема у Севастополі та Феодосії, за тривогою підняли екіпажі десятка кораблів, крім того, у навчаннях задіяні 50 літаків військової авіації».

Як інформував «Щоденний Львів», російські війська неподалік кордонів України переведені в повну бойову готовність.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів