На сторону України перейшли двоє російських військовослужбовців (відео)

19:05 24 липня 2014 р.

колишній лейтенант ФСБ Прикордонної служби Росії Ілля Богданов

колишній лейтенант ФСБ Прикордонної служби Росії Ілля Богданов
Фото: 5 канал

Спершу – лейтенант-прикордонник, а вслід за ним – строковик-армієць.


Відео: Служба безпеки України

Журналіст газети «Сегодня» Юліана Скибицька інформує сьогодні, 24 липня, в повідомленні «На бік України переходять росіяни»:

«Україна фіксує випадки переходу насвій бік російських військовослужбовців. Як розповіли нам у СБУ, їх вже зафіксовано два, причому один із тих, хто перейшли, – колишній лейтенант ФСБ Прикордонної служби Росії, його звуть Ілля Богданов.  «Він дійсно хотів воювати на стороні Нацгвардії, у батальйоні »Азов». Це реальна людина, нам навіть розповідали російські прикордонники в Криму, які говорять – знаємо такого, і його вчинок для них незрозумілий. Але зараз Росія оголосила на нього полювання, тому ми його охороняємо», – розповів »Сегодня» заступник голови СБУ Віктор Ягуней. 

Наше джерело в ФСБ РФ стверджувало, що це «липа» та інформація помилкова. Але в батальйоні «Азов» газеті «Сегодня» розповіли, що Богданов дійсно хоче у них воювати. 

«Зараз він збирає рекомендації, щоб вступити до нас. Ми не виключаємо, що це може бути провокація Росії, тому до нас в батальйон можна вступити тільки за декількома рекомендаціями. Я перевіряв інформацію», – розповів нам замкомбата Ігор Мосійчук.

За його словами, в «Азові» воює багато росіян – всі вони не підтримують політику Путіна, тому і перейшли на бік України. В СБУ кажуть ще про одного військовослужбовця РФ, який вирішив перейти на сторону України: «Це не офіцер, а рядовий склад, він прийшов сам. Правда, поки що немає інформації, як саме він прийшов. Зараз ми його перевіряємо: раптом він диверсант».

За словами Ягуней, до них надходить дуже багато електронних листів, де солдати РФ висловлюють свою підтримку нам. «Це нагадує мені ситуацію, коли німці масово переходили на бік СРСР. Я думаю, це хороший знак для нас. Тим більше, більшість солдатів не хочуть воювати з Україною. Максимум – оборонятися» – додав він.

Натомість прес-центр СБУ інформує сьогодні, 24 липня, в повідомленні «Строковик російської армії, який перейшов на бік України, підтвердив, що Росія переправляє через кордон кадрових військових (відео)»:

«Військовослужбовець строкової служби Збройних сил РФ Андрій Балабанов засвідчив, що російська сторона направляє на територію Донецької та Луганської областей кадрових військових фахівців, озброєння та броньовану військову техніку. За його словами, він залишив місце служби на знак протесту проти агресії Росії стосовно сусідньої держави

Російський солдат дістався України у липні ц.р. з наміром просити політичного притулку. Колишній рядовий російської армії розповів, що його військова частина була перекинута у Ростовську область поблизу кордону з Україною у травні ц.р.

Кожного дня командири переконували армійців, що їх готують до захисту російськомовних громадян в Україні. Частина постійно доукомплектовувалася фаховими військовими з числа спецпризначенців ГРУ РФ та вихідцями з Північного Кавказу, які нелегально переправлялися на Схід України. На українську територію для підтримки терористів перекидалась броньована військова техніка з підготовленими російськими бойовими екіпажами.

«Я прийняв рішення не брати участь у братовбивчій війні і перейшов на бік України. Це мій протест проти політики керівництва Росії», – пояснює Балабанов.

Це вже не перший випадок переходу російських військових на бік України. Днями раніше своє бажання служити на боці українських військ в зоні АТО висловив офіцер ФСБ РФ – Ілля Богданов».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів