На сході України загинув учора один наш військовий і поранено трьох, – АП (відео)

13:28 11 лютого 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 11 лютого 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 11 лютого 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив у п’ятницю: «За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув. Трьох – було поранено».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник оприлюднив сьогодні, 11 лютого, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку вчора було спокійно. На Донецькому напрямку ситуація залишається складною. Дев’ять разів ворог застосував важке озброєння – 82- та 120-міліметрові міномети. Обстріли противника не припиняються по всьому фронту від Троїцького до Пісок.

Місця найбільш запеклих бойових дій – Зайцеве та Майорськ. Статистика свідчить, що бойовики активізуються у другій половині дня і найбільша кількість  обстрілів позицій сил АТО припадає на вечерні години.

На Маріупольському напрямку противник не застосовував важке озброєння, але порушив режим тиші одразу на кількох ділянках фронту. Здебільшого противник активізується у темну пору доби, відкриваючи вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Ворожі провокації зафіксовано у районі Мар’їнки, Старогнатівки та Широкиного.

Учора прикордонники та військовослужбовці ЗСУ, що несуть службу на блокпосту «Марʼїнка», попередили перетин лінії зіткнення ворожою диверсійно-розвідувальною групою. Наші бійці відкрили попереджувальний вогонь, і п’ятеро диверсантів незаконних збройних формувань відступили на схід. Щоб убезпечити життя громадян, пропуск осіб на КПВВ «Марʼїнка» тимчасово припинявся (на 20 хвилин).

Учора в районі проведення АТО було зафіксовано три польоти ворожих безпілотних літальних апаратів. Один – поблизу міста Золоте Луганської області, ще два – в районі Маріуполя та Сартани.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув. Трьох – було поранено.

За повідомленням Головного управління розвідки міністерства оборони України, через неукомплектованість підрозділів бандформування «ДНР» окупаційна влада планує запровадити так звану «строкову службу» «Призову» підлягатимуть особи, які раніше проходили службу у силових структурах України.

Уникнути «призову» можна лише в разі цілковитої непридатності за станом здоров’я або завдяки хабару від 2000 до 3500 доларів. З метою попередження ухилення від «служби» окупаційна адміністрація заборонила виїзд через лінію розмежування чи в Росію чоловікам віком від 18-ти до 65-ти років без спеціального дозволу злочинної організації «Міністерство державної безпеки «ДНР». Усім, хто не виконає цю вимогу, після повернення загрожує конфіскація майна та тюремне ув’язнення.

Поліцейські Дзержинська затримали члена незаконного збройного формування так званого  «ДНР», який забезпечував обороноздатність незаконного блокпоста на в’їзді в Дружківку та здійснював видачу зброї іншим членам незаконних збройних формувань. Вийти на слід бойовика було можливо у ході ретельного розслідування правоохоронцями фактів злочинних дій бойовиків на півночі Донецької області.

Поліцейські міста Курахове запобігли жертвам серед дітей, вилучивши 10 детонаторів у місцевій школі. Нагадуємо, що у будь-якому детонаторі міститься небезпечна речовина, яка дуже легко вибухає від тертя, нагрівання або удару. Завдяки превентивній роботі і миттєвій реакції співробітники поліції попередили трагічні наслідки.

У Дніпропетровську СБУ спільно з поліцією виявила схованку з вибухівкою. Зі схрони поблизу дороги було вилучено три гранати РГД-5 із запалами та один кілограм тротилу.

Триває реформування внутрішніх комунікацій у Збройних Силах України. Створено мобільні групи, які відвідують бійців на передовій та відповідають на їх запитання. Представники мобільної групи дали всі вичерпні відповіді.

Нагадаємо, що зібрана інформація напряму надходять Начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних Сил України. Також заступник Міністра оборони з питань євроінтеграції Ігор Долгов вручив бійцям відомчі нагороди.

Українські «вартові неба» проходять посилені тренування. Бійці радіотехнічної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України завершили тактичні навчання. Під час тренувань військові виконували задачі у складних умовах з активними перешкодами під час дій диверсійних груп умовного противника. Досконале володіння озброєнням та технікою дозволило бійцям зорієнтуватися та успішно виконати завдання.

Близько двох сотень військовослужбовців-контрактників проходять тактичну підготовку з використанням досвіду, набутого під час бойових дій на Сході. Контрактники вдосконалюють свою бойову майстерність та навички надання першої медичної допомоги.

Бійці відпрацьовують висадки з техніки, відбиття нападу ворожих диверсантів, заняття оборони та здійснення контрнаступу. Пліч-о-пліч з чоловіками на полігоні навчаються жінки, які стріляють, пересуваються на бронемашинах та виносять з поля бою поранених. Перша стадія підготовки триватиме до кінця тижня, а в суботу військові складуть Присягу на вірність українському народу, після чого розпочнеться їхня підготовка за фахом.

Триває програма психологічної реабілітації для учасників АТО. У рамках програми «Дорога з бою додому» впродовж трьох днів військові психологи та спеціалісти громадської організації працювали з військовослужбовцями НГУ, які скоро будуть демобілізовані».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів