На сході України вчора один військовий загинув, двоє – поранені, – АП (відео)

13:38 26 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у п’ятницю: «За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, двоє – отримали поранення».

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив сьогодні, 26 серпня, на брифінгу акі новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку в Станиці Луганській вчора відбулися два ворожих обстріли в темну пору доби. Під час обох противник застосовував бронетехніку, а під час другого – ще й міномет. Під Щастям та на Бахмутській трасі вчора було спокійно.

Під обстріл з боку незаконних збройних формувань потрапив зачинений КПВВ «Золоте». Вогонь вівся зі сучасної снайперської гвинтівки АСВК російського виробництва.

Найбільшу активність ворог вже традиційно проявив у Попаснянському районі, декілька разів порушивши режим тиші на кількох ділянках фронту. Важке озброєння, на відміну від минулих днів, при цьому застосовувалося.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталися дев’ять ворожих обстрілів. Зокрема, один – мінометний. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу 

На Донецькому напрямку окупанти знову обстріляли з великокаліберної 152-міліметрової артилерії тиловий район. Цього разу це було село Архангельське в Ясинуватському районі Донецької області (20 кілометрів від фронту). Ще до світанку впродовж двох серій обстрілів окупанти випустили більше 100 снарядів. За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, цей злочинний наказ на відкриття стрільби видав російський Генштаб.

Проте основні бойові дії розгорнулися в авдіївській промзоні. Інтенсивні обстріли з боку противника тривали безперервно протягом 10 годин, як в світлу, так і в темну пору доби. Окупанти застосовують артилерію різних калібрів та систем, що свідчить про зосередження одразу кількох батарей у прифронтовій смузі. Кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння перевищує позначку «100».

Також низка ворожих обстрілів відбулася у Луганському, під Горлівкою, на ділянці фронту Піски-Опитне, де, зокрема, окупанти застосовували міномети і бронетехніку. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку тривають активні бойові дії на крайній півночі та півдні: це Мар’їнський район та ділянка фронту Павлопіль-Широкине. На обох рубежах противник активно застосовує міномети, здебільшого в темну пору доби.

Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Найбільше ворожих обстрілів відбулося саме у Мар’їнці (зокрема, на КПВВ) та прилеглих районах. Всього вчора на Маріупольському напрямку стався 21 ворожий обстріл. Зокрема - п’ять мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, двоє – отримали поранення. Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Як вчора повідомлялося, на Донбас прибули вояки національної гвардії РФ, призначення яких – піднімати бойових дух та перешкоджати дезертирству у лавах російсько-окупаційних військ. Щоб уникнути зустрічі з «гвардійцями Золотова», вчора самовільно залишили передові позиції шість бойовиків зі складу так званої «7-ї бригади» противника. Двоє окупантів – 22-річний Ігор Шавкін та 46-річний Ігор Пекалов – втекли зі зброєю.

Також при спробі дезертирства було затримано трьох бойовиків зі складу так званого «9-го полку». Встановлено, що один з яких – 26-річний Сергій Рева, –  намагаючись чинити опір, отримав важкі травми.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України,  Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків. На станцію Краснодон прибув ешелон з боєприпасами, а до міста Моспине – чотири  цистерни з дизельним пальним.

СБУ затримала спільницю бойовиків, яка з кінця 2014 року обіймала посаду «заступника начальника управління освіти» в окупаційній адміністрації міста Красний Луч. Жінка активно поширювала російську пропаганду і займалася русифікацією системи освіти у місті.

Утім, незважаючи на антиукраїнські погляди, жінка планувала отримати у Харківській області статус ветерана праці і грошові виплати від Української держави. Тепер на неї чекає плідне спілкування з українськими слідчими.

Вугледарські правоохоронці на автовокзалі затримали пособника бойовиків. З’ясувалося, що мешканець селища Степне Мар’їнського району Донецької області раніше працював в Оленівці у виправній колонії. На початку 2014 року, коли місто було захоплене бойовиками, прапорщик пенітенціарної служби вирішив перейти на бік окупантів. Набув чинності вирок члену незаконного збройного формування «ДНР», який брав участь у бойових діях проти сил АТО поблизу Слов’янська, Дебальцевого і Вуглегірська. Він проведе за ґратами найближчі 5 років.

Українські правоохоронці попередили вивіз зброї з району проведення АТО. У позашляховику, який їхав з Донецької до Івано-Франківської області, знайшли гранатомет РПГ-22, пороховий заряд до РПГ-7, 22 постріли до автоматичного гранатомета ВОГ-17, протипіхотну міну та близько трьох тисяч набоїв.

Група інструкторів продовжує підготовку курсантів у навчальному центрі Національної гвардії України на Київщині. Заняття проводяться в умовах, максимально наближених до реальних, – на пересічній місцевості  й тактичному полі, де гвардійці вже відпрацьовували тактику дій у складі груп. За кілька днів відбудеться польовий вихід, під час якого курсанти пройдуть випробування своїх фізичних та психологічних якостей».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів