На сході України вчора були поранені четверо наших воїнів, – АП (+відео)

13:30 27 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у суботу: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, четверо військовослужбовців отримали поранення».

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив сьогодні, 27 серпня, на брифінгу такі новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку вже після заходу сонця окупанти почали серію потужних обстрілів Станиці Луганської із застосування мінометів та бронетехніки. Внаслідок агресивних дій противника пошкоджено магістральну лінію електропостачання, 12 тисяч людей залишилися без світла, води та зв’язку. Місце пошкодження перебуває у небезпечній зоні, проте там вже працюють фахівці-ремонтники – українська влада оперативно докладає зусиль для полагодження інфраструктури.

Другою гарячою точкою минулої доби було Кримське, де окупанти тричі відкривали вогонь зі 122-міліметрової артилерії. Всі обстріли відбулися в темну пору доби, загалом було випущено понад 70 снарядів.

Низка ворожих провокацій відбулася і на інших ділянках фронту – у Сизому, Золотому та Попасній. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів, зокрема, сім – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку переважна частина ворожих обстрілів минулої доби відбулася у другій половині дня. Окупанти порушують режим тиші по всій лінії розмежування, за винятком ділянки фронту південніше Горлівки – північніше Ясинуватої. Особливо потужні обстріли українських позицій сталися на світлодарській дузі, під Зайцевим, в авдіївській промзоні, на ділянці фронту Авдіївка – Піски. Окрім масового використанням мінометів, ворог залучив гармати і танки.

Під час нічного обстрілу Авдіївки бойовики пошкодили два приватні житлові будинки. За попередньою інформацією, їх мешканці не постраждали.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, в районі Спартака виявлено ще один сучасний російський комплекс радіорозвідки та радіопридушення «Інфауна». Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 37 ворожих обстрілів, переважно з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку вчора постраждали двоє цивільних: у Широкиному ворожий снайпер застрелив волонтера, і поранено чоловіка на КПВВ «Мар’їнка».

Внаслідок щедрого постачання боєприпасів з РФ окупанти продовжують масовані обстріли українських позицій з важкого озброєння.

По фронту працюють цілі батареї мінометів та гармат окупантів, розгорнуті у Старомихайлівці, Петровському районі Донецька, Оленівці, Докучаєвську, Комінтерновому, Саханці. Рекордний за тривалістю та потужністю мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань вчора вранці відбувся в Широкиному. Впродовж двох годин по наших позиціях було випущено понад 180 мін.

Спокійних ділянок на фронті немає: обстріли фіксуються практично біля кожного населеного пункту та важливої позиції сил АТО на лінії розмежування.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 17 – з важкого озброєння (мінометів калібром 82 та 120 міліметрів і 152-міліметрової гармати).

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, четверо військовослужбовців отримали поранення. Один зазнав поранення  у Зайцевому, двоє – у Кам'янці, один – у Водяному. Усі зазнали поранень внаслідок обстрілів.

Підтверджені втрати противника за минулу добу – п’ятеро поранених окупантів. За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків.

Зокрема, до села Щербак у Новоазовському районі приїхали чотири БМП, чотири вантажні автомобілі (по два2 з особовим складом та боєприпасами), два паливозаправники. До села  Кузнецово-Михайлівка неподалік кордону доставлено сім танків. На станцію Свердловськ прибув ешелон з військовою технікою.

Українська військова розвідка встановила особи ворожих артилеристів зі складу так званого «9-го полку» російсько-окупаційних військ, які регулярно за вказівкою російського Генштабу проводять потужні артобстріли цивільних об’єктів на Маріупольському напрямку (ділянка фронту Старогнатівка – Широкине), а також навіть підконтрольної бойовикам території. Це 33-річний громадянин РФ Євґеній Ґудзь з Майкопа (Адигея), 23-річний громадянин РФ Дмітрій Долєв з Уфи (Башкортостан), 22-річний Руслан Хухізянов, 27-річний Анатолій Агарьов та 31-річний Олександр Агарьов. Саме ці люди 16 серпня обстріляли з САУ «Гвоздика» село Чермалик, знищивши агропідприємство разом із сільськогосподарською технікою, а також оселі мирних мешканців українського селища.

Співробітники СБУ знайшли два схрони з боєприпасами. Схрони були обладнані в покинутих будівлях поблизу лінії розмежування в Ясинуватському районі Донеччини та Новоайдарському районі Луганщини. Вилучено 45 осколково-фугасних снарядів калібром 125 міліметрів, 12 гранат Ф-1 і РГД-5 та понад тисячу набоїв різного калібру.

Під Гнутовим поліцейські у покинутій дачній будівлі знайшли «арсенал». Вилучено 35 протитанкових мін, протипіхотна міна, заряди до протитанкового та підствольного гранатометів, більше 200 автоматних набоїв. Частина мін були активовані, тому були особливо небезпечними.

Також на Волині СБУ вилучила зброю та боєприпаси із району проведення АТО. Мешканець Володимир-Волинського зберігав у власній квартирі три гранати Ф-1 та РГД-5, револьвер, 15 магазинів до автомата Калашникова, по п’ять магазинів до снайперської гвинтівки й ручного кулемета, понад 700 набоїв різного калібру, димову гранату та холодну зброю. У Маріуполі на залізничному вокзалі затриманий чоловік, у якого виявилося із собою три гранати та понад тисяча набоїв».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів