На сході України поранили вчора шістьох наших воїнів, – АП (відео)

17:40 23 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: nbnews.com.ua

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у суботу: «За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив сьогодні, 23 липня, на брифінгу такі новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку противник випустив сім мінометних мін по позиціям сил АТО поблизу Старого Айдару. Наші військові відкрили вогонь у відповідь. Також кілька збройних провокацій з боку ворога біля Новоолександрівки відбулися у темну пору доби.

Усього на Луганському напрямку незаконні збройні формування чотири рази порушили перемир’я.

На Донецькому напрямкусвчора надвечір (між 22:00 та 00:00) противник здійснив одночасно два потужні артобстріли наших позицій – в Авдіївці та Пісках. Загало було випущено 62 снаряди.

В Авдіївці, окрім гармат, одночасно працювали міномети. Внаслідок ворожих обстрілів житлових кварталів було поранено дівчину. Українські військові терміново доставили постраждалу до медзакладу.

Крім того, внаслідок ворожого обстрілу перебито одну з двох ліній електропередач, які були щойно відремонтовані. Як наслідок – вкотре було знеструмлено фільтрувальну станцію, через що води у прифронтовому місті досі немає.

Вчора в районі Авдіївки противник вів повітряну розвідку з використанням БПЛА. Також в районі противник використовував новітній російський комплекс РЕБ Р-330 «Житель» на Донецькому напрямку.

Окрім цих позицій, ворог застосовував міномети на світлодарській дузі – у Троїцькому та Луганському. Також ворожі провокації відбулися по всьому периметру Горлівської агломерації та на позиції «Шахта Бутовка».

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 24 ворожих обстріли. Зокрема, сім – із використанням важкого озброєння.

На Маріупольський напрямок обстріли продовжуються по всій ділянці фронту. Зокрема, бойовики активно застосовували міномети в районах Старогнатівки, Широкиного, Красногорівки, Водяного і Талаківки.

Обстріли відбулися у темну пору доби – усього окупанти випустили 73 мінометні міни. Біля Красногорівки бойовики пустили в хід БМП. Також протягом усієї доби, бойовики вчиняли численні провокації біля Мар’їнки, відкриваючи вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Цсього на Маріупольському напрямку ворог 26 разів порушив режим припинення вогню. Зокрема, вісім разів залучив міномети. Також у районі Арабатської стрілки прикордонний наряд Бердянського загону зафіксував як російські війска, що окуповують Крим, підняли у повітря аеростат.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає. Шестеро отримали поранення.

Тривають негаразди у лавах бойовиків, які воюють та гинуть в авдіївській промзоні. 22 липня окупанти зі складу так званої «1-ї реактивної артилерійської батареї реактивного артилерійського дивізіону 3-ї окремої мотострілецької бригади» російсько-окупаційних військ навмисно спалили установку «Град».

Таким чином бойовики помстилися своєму начальству – заступнику командира дивізіону полковнику Ользі Качурі та помічнику заступника командира з озброєння капітану Юрію Мельнику, які вилучили у своїх підлеглих всі мобільні телефони під приводом дотримання заходів безпеки. Найбільш непокірних обіцяють арештувати і відправити «на яму», як це заведено в лавах незаконних збройних формувань.

Також 21 липня четверо окупантів зі складу так званого «2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку» противника навмисно вивели з ладу особисту та групову стрілецьку зброю. Вони зробили це, щоб не воювати в авдіївській промзоні на передовій. Тому їх вивели в тил.

Луганські правоохоронці спільно прикордонниками затримали жителя Сєвєродонецька, який входив до складу незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». Ще навесні 2014 року він добровільно вступив у ряди банд формування і зі зброєю в руках чергував на блокпосту, здійснюючи незаконний огляд транспорту та документів громадян, а також незаконно затримував людей.

Після того як Збройні Сили України визволили місто, бойовик втік до Росії. Нещодавно чоловік вирішив повернутися додому, але був затриманий на самому ж пункті пропуску «Танюшівка», що на українсько-російському кордоні.

Співробітники Служби безпеки України припинили у Запоріжжі діяльність конвертаційного центру.ж Головний офіс зачиненої «філії» розташований в тимчасово окупованому Луганську. Організували конверт-центр двоє місцевих мешканців. Вони робили дублікати банківських карток на спеціальному обладнанні, власники яких перебувають у т.зв. «ЛНР». Після цього зловмисники знімали готівку у запорізьких банкоматах і завозили на тимчасово окуповані території Луганщини.

Українські авіатори Військово-Морських Сил Збройних Сил України продемонстрували свої вміння під час навчань «Сі Бриз – 2016». У рамках показового вильоту, два літаки Л-39 виконали вправи з подолання протиповітряної оборони противника. Потім льотчики зімітували нанесення умовному ворогу вогневого удару. Одночасно з цим, з літака Ан-2 на аеродром висадили десантників парашутно-рятувальної служби. Усі вправи проводилися за несприятливих погодних умов: щільній хмарності та сильному боковому вітрі».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів