На сході України гинули вчора тільки російські окупанти та їх колаборанти, – АП (відео, оновлено)

13:20 27 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у середу на брифінгу: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає. Троє – отримали поранення.».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив сьогодні, 27 липня, на брифінгу такі новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Минулої доби обстановка в районі проведення АТО дещо покращилася. Значно знизилася кількість ворожих обстрілів. На Луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно.

На Донецькому напрямку доба розпочалася напружено. Після першої години окупанти відкрили вогонь зі ствольної артилерії одразу по двох місцях – Авдіївській промзоні та позиції «Шахта Бутовка». Також протягом дня противник неодноразово застосовував міномети (в Авдіївці й Невельському).

Загалом активні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка – Піски. Також у Луганському та Зайцевому відбулися перестрілки, проте там значно спокійніше. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 17 ворожих обстрілів, зокрема, сім – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися здебільшого у Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному. Зокрема, з першої до третьої години противник вів потужні мінометні обстріли наших позицій на лінії Красногорівка-Мар’їнка.

Між другою та 19-ю годинами було майже спокійно – противник лише двічі порушив режим тиші. Але надвечір бойові дії знову активізувалися. Противник не застосовував важке озброєння, але значна кількість обстрілів була достатньо тривалою. Саме тому українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема, чотири – з важкого озброєння. Вчора на Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксовано чотири польоти безпілотників противника.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає. Троє – отримали поранення.

Втрати противника: вчора на лінії фронту четверо окупантів загинули, щестеро – отримали поранення. Ці втрати понесли так звані «9-й» та «11-й полки» противника.

Також позавчора внаслідок підриву складу з боєприпасами у районі Ясинуватої загинуло 12 та було поранено 17 бойовиків зі складу так званого «11-го  окремого мотострілецького полку».

Тривають негаразди у так званому «9-у полку» противника. Днями при перевірці бойової готовності в одному з його підрозділів із 25 осіб наявного особового складу до строю змогли стати лише 6. Решта перебувала у стані сильного алкогольного  сп’яніння, тому не була здатна зіп’ястися на ноги.

Українські спецслужби затримали трьох членів незаконних збройних формувань «ЛНР». Один переховувався у родичів у місті Сіверськ у Бахмутському районі Донецької області. Чоловік зізнався, що перевіряв документи іноземців на тимчасово окупованих територіях.

Ще одного бойовика оперативники СБУ спільно з військовими і правоохоронцями затримали на прикордонному пункті пропуску «Танюшівка» (Луганська область). Раніше він чергував на ворожих блокпостах. Третього бойовика взяли у Сєвєродонецьку. Тричі судимий член бандформування «Прізрак», патрулював вулиці міста Новодружевськ Лисичанської міськради під час окупації.

Натомість мешканець міста Селидове Донецької області добровільно покинув незаконне збройне формування та скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома!». Встановлено, що у червні 2014 року, він чергував на ворожому блокпосту поблизу села Піски. Днями суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності, і він зможе повернутися до мирного життя.

СБУ знайшла в районі проведення АТО схованку з понад сотнею мінометних мін. Великий арсенал був розташований на місці колишньої позиції бойовиків поблизу села Павлопіль. Правоохоронці вилучили 116 мін до 120-міліметрового міномета, які були упаковані в армійські ящики.

Українські військові проходять бойовий вишкіл. Під час тренувань «Південний вітер-2016», підрозділи зенітно-ракетних та радіотехнічних військ Повітряних Сил виконували завдання з протиповітряної оборони та забезпечення захисту важливих об’єктів і своїх сил від повітряного нападу ймовірного противника.

Учора українські «морські котики» тренувалися звільняти захоплений корабель. За легендою, корабель не відповідав на виклики по радіо та не реагував на вимоги зупинитися. Спецпризначенці провели зачистку корабля та підготували місце для висадки основної оглядової команди Державної прикордонної служби.

Тим часом на фрегаті ВМС «Гетьман Сагайдачний» моряки тренувалися гасити пожежу, що виникла на верхній палубі. Екіпаж оперативно локалізував пожежу та загасив її за допомогою рятувального буксира та пожежної машини.

За інформацією Головного управління розвідки міністерства оборони України, з Росії до села Безіменне в Новоазовському районі перекинуто багатофункціональні комплекси радіотехнічної  розвідки та радіоелектронної боротьби МКТК-1А «Дзюдоіст» (вочевидь, названий на честь головного російського дзюдоїста Путіна). Також на озброєння так званої «7-ї бригади» противника надійшли портативні радіостанції Р-187П1 «Азарт». Це сучасна російська апаратура, яка могла надійти на Донбас лише з російських військових складів. Це є черговим доказом агресії Росії проти України».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. Натомість у Гловному управлінні розвідки міністерства оборони України розповіли в середу:

«За останню добу на Донбасі убито чотирьох і поранено шістьох бойовиків. 26 липня загинуло четверо та поранено шестеро військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), підрозділи якого здійснювали обстріли сил АТО у тому числі з артилерії у районі Авдіївки, та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), підрозділи якого обстрілювали сили АТО із мінометів та стрілецької зброї у районі Красногорівки й Широкиного. Крім того, 25 липня внаслідок підриву боєприпасів польового пункту боєпостачання у районі Ясинуватої, загинули 12 та поранено 17 «військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка)».

З огляду на фізичне та психологічне навантаження від тривалого перебування на передових позиціях, а також значні втрати особового складу, зростає кількість випадків ухилення від виконання наказів командування та прихованого саботажу у частинах 1 АК (Донецьк) збройних сил РФ. 25 липня, при перевірці бойової готовності (оголошенні тривоги) одного із підрозділів 3-го мотострілецького батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), із 25 осіб наявного особового складу до строю змогли стати лише 6», – заявляють розвідники.

Більшість особового складу, що не змогла вийти на шикування, перебувала у стані сильного алкогольного сп’яніння та демонстративно заявила про небажання відбути на передову. А п’ятеро російських військовослужбовців наполягли на задоволенні їхніх рапортів щодо звільнення з військової служби».

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів