На сході України були поранені вчора семеро наших військових, – АП (відео)

12:55 14 лютого 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 14 лютого 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 14 лютого 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник повідомив у неділю: «За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув. Семеро отримали поранення».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник оприлюднив сьогодні, 14 лютого, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку день пройшов спокійно. Не зафіксовано жодної збройної провокації.

На Донецькому напрямку бойовики зосередили свій вогонь у районі Донецького аеропорту та околицях Горлівки. Біля Опитного, Авдіївки і Пісок бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети, зафіксовано два снайперських обстріли.

Також бойовики дедалі частіше використовували заборонені Мінськими домовленостями 82-мм і 120-міліметрові міномети поблизу наших позицій неподалік Зайцевого та Майорська. Слід зазначити, що обстріли у цих двох точках були ретельно скоординовані, адже бойовики починали і завершували вогонь майже одночасно.

Також бандформування здійснили один обстріл зі 120- міліметрового міномета поблизу Верхньоторецького. Неспокійно було й в районі Троїцького, де бойовики стріляли зі стрілецької зброї та гранатометів, і був зафіксований один снайперський обстріл.

На Маріупольському напрямку бойовики продовжили чинити провокації біля Мар’їнки та Красногорівки. Там ворог стріляв з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а неподалік Красногорівки бойовики двічі застосували 82- міліметрові міномети.

Нагадаємо, що за даними військової розвідки, біля Мар’їнки діє так звана «5-та окрема мотострілецька бригада ДНР» у складі якої перебуває підрозділ збройних сил РФ «Белый Медведь». Проте кількість цих провокацій зменшилася, що дозволило знову відкрити контрольно-пропускний пункт «Мар’їнка», що був закритий 13 лютого.  Мирні мешканці знову зможуть пересуватися на контрольовану Україною територію. Також бойовики здійснили мінометні обстріли позицій сил АТО біля Талаківки та Павлополя, а поблизу Гранітного двічі застосували протитанкові ракетні комплекси. Ще одна провокація відбулася біля Широкиного.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув. Семеро отримали поранення.

За повідомленням Головного управління розвідки міністерства оборони України, противник поніс втрати. Один військовослужбовець З збройних сил РФ загинув та один отримав поранення під час висування у складі диверсійної розвідувальної групи у районі Зайцевого.

Також, як повідомляє українська розвідка, опір населення російським загарбникам на тимчасово окупованих територіях зростає. У селі Клинкине Новоазовського району місцеве населення зупинило спробу російських військових вивезти викрадене майно з приватних помешкань. Схопивши мародерів, жителі села навіть намагались здійснити самосуд над мародерами.

Підтверджені чергові факти забезпечення бойовиків поповненням, зброєю та військовою технікою з боку Росії. Днями до залізничної станції Іловайськ прибули два ешелони з військовою технікою, 180 тонн дизельнего пального та 10 вагонів із боєприпасами та матеріально-технічними засобами. До району Боково-Платове, що біля Антрациту, прибули російські найманці.

Співробітники СБУ вилучають боєприпаси в районі проведення АТО. У місті Часів Яр, що на Донеччині, СБУ спільно з Національною гвардією та поліцією викрили схованку з боєприпасами та вибухівкою. Зі схрону було вилучено 12 ручних бойових гранат із запалами, кілограм тротилу та велику кількість набоїв різного калібру.

Українські військові та правоохоронці роблять усе можливе, аби убезпечити мирних жителів України від небезпечних знахідок війни. З 12 по 29 лютого поліція Донеччини впровадила посилені оперативно-профілактичні заходи, метою яких є припинення розповсюдження нелегальної зброї та боєприпасів.

Українські правоохоронці затримують бойовиків. СБУ затримала зловмисника у Костянтинівці. Він приєднався до одного з «казачих» угруповань бандформувань у 2014 році через обіцянку щомісячної винагороди. Більшу частину т.зв. «служби» чоловіка займало мародерство. До вашої уваги – відео із зізнанням бойовика:

Також під час нещодавнього відпрацювання поліцейськими Мар’їнки було встановлено особу учасника незаконних збройних формувань та ще шість  мешканців отримали підозру у зв’язках з бойовиками. В операції було задіяно 73 поліцейських. Метою заходу було виявлення незаконної зброї та боєприпасів, а також осіб, причетних до незаконних збройних формувань.

Триває ротація в районі проведення АТО. Вчора з району виконання завдань в зоні проведення АТО повернувся підрозділ Військової служби правопорядку. Солдати та офіцери упродовж декількох місяців виконували завдання із забезпечення діяльності військових комендатур на сході, супроводжували військові колонни та патрулювали й охороняли важливі об’єкти.

Бійців Національної гвардії України у Нових Петрівцях під Києвом відвідала делегація з американського штату Каліфорнія. Українські гвардійці продемонстрували іноземним колегам техніку та озброєння, а також показали тренування персоналу новоствореної бригади швидкого реагування та підрозділів спеціального призначення».

Про це повідомили в  сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів