На схід перекидають підрозділи наших силовиків. Зібрані досить вражаючі сили, – експерт

22:16 14 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ex.ua

Про це повідомив за підсумками 14 квітня керівник ЦВПЛ і координатор «Інформаційного опору».

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук розпочав коментувати підсумки 14 квітня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» уже традиційно для нього – «з поганого:

1. Екстремісти продовжують своє свавілля на сході України. Влада ставить ультиматуми, але ніхто на них не реагує. Навпаки: екстремісти почали висувати власні ультиматуми, як це було сьогодні в Луганську – вимагають, щоб обласні власті не підпорядковувалися Києву.

Я вже говорив, повторю ще раз: ніщо так не провокує насильство, як небажання захищатися. Чим частіше влада висуває ультиматуми, і потім нічого не робить, тим більше скепсису викликають її загрози. А сьогоднішня «пропозиція» Турчинова провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН – це взагалі, по суті, заява української влади про власне безсилля.

Якби потім не стало відомо, що той же Турчинов підписав нарешті указ про початок антитерористичної операції (АТО), я б сказав: хлопці, Україну «зливають». Але поки що не все втрачено. Принаймні, хочеться в це вірити, хоч усе відбувається з найжорстокішим і злочинним запізненням.

2. У Кремлі заявили, що « надходить дуже багато звернень з регіонів Східної України, адресованих особисто Путіну, з проханням допомогти».

Чим пахне російська «допомога» – прекрасно всі розуміють. Для чого звучать ці заяви – також.

У випадку з Кримом Путін заднім числом придумав «дані соцопитувань», які нібито показали прагнення кримчан стати частиною Росії. Мовляв, тому й почав агресію. Зараз Москва намагається заздалегідь створити виправдання для свого вторгнення вже в східні регіони.

3. Стосовно нашої 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Сьогодні російські ЗМІ повідомили, що вона перейшла на сторону екстремістів в Слов'янську.

Це неправда. Ні на чию сторону бригада не переходить.

Правда полягає в тому, що дійсно виникли проблеми з її застосуванням у ході антитерористичної операції. На жаль, ми поки що не можемо повідомити подробиці. Але про зраду мова там і близько не йде.

4. «Партія регіонів» закликала українських військовослужбовців не виконувати « незаконні накази чинної влади».

На цю заяву немає слів – тільки «мат». З подачі і під заступництвом цих поганих лицемірів всього два місяці тому на Майдані «правоохоронці» розстрілювали громадян, які без зброї виступали за демократію під прапорами України (а на Київ, до слова, стрімголов мчали брати участь у розстрілах армійські підрозділи – вчасно Майдан переміг).

Тепер вони заявляють про «злочинні накази» – коли йдеться про російських агресорів і збройних терористів, які скоюють екстремістські акції під прапором Росії.

Мені здається, що поки ми не вичистимо цю нечисть з владних кабінетів і парламентських крісел – про вільну Україну говорити рано.

З хорошого:

1. Засідання Радбезу ООН показало: Росії вже ніхто не вірить. Одночасно лідери ЄС заявили про готовність на наступному тижні прийняти нові санкції проти Росії. США заявляють про готовність зробити це, зі свого боку, ще раніше – вже зі завтрашнього дня.

Факт очевидний: Росія стала світовим ізгоєм. Обличчя нового Рейху розгледіли всі. 

Питання лише в тому, наскільки світ готовий радикально вирішувати проблему на ім’я «Путін».

2. Дуже довго і дуже сумно, але все ж на схід перекидаються підрозділи наших силовиків.

Таке враження, що в Києві не зовсім розуміють, що рахунок йде на години. Але, тим не менш, цей процес іде. І на даний момент тут зібрані досить вражаючі сили. Питання лише в тому, хто і як ними розпорядиться.

3. Утім, на це запитання є відповідь: нарешті підписаний указ про початок АТО. Паралельно, першим заступником глави СБУ й главою антитерористичного центру при СБУ призначено Василя Крутова. Його вже в пресі назвали «легендою спецпідрозділу  «Альфа». Добре також, що з Крутовим повертається стара гвардія.

У спецслужбах впевнені, що цей генерал і його хлопці зможуть спланувати та організувати проведення досить ефективною операції. Дуже будемо сподіватися – бо це, схоже, остання надія зберегти Схід у складі України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів