На сесії Львівської міськради вилучили з порядку денного 12 питань і включили до нього додаткові (оновлено)

14:54 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: galychyna.info

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні на сесії міської ради сформували порядок денний пленарного засідання, з якого було вилучено дванадцять питань, а також внесено багато питань з голосу.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«На сесії міської ради сформували порядок денний пленарного засідання, з якого було вилучено дванадцять питань, а також внесено багато питань з голосу. До більшості з цих проектів ухвал є зауваження міського голови та юридичного управління ЛМР.

Зокрема, внесено питання щодо будівництва будинку на місці гаражу, що на вулиці Котляревського. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, мешканці виступають проти такого будівництва. 

Питання про надання ділянки ТзОВ «Стрийський ринок» та питання стосовно надання ділянки загальною площею майже 50 гектарів для садово-городного кооперативу також отримали зауваження від міського голови Львова. Також як зауважив Сергій Коровайник, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин, садово-городний кооператив не подав жодних списків членів.

Також міський голова мав зауваження до проекту ухвали щодо передання в оренду приміщень на вул. Шафарика, 16-А для Ліги культуризму. Адже місто вже надало для цієї організації приміщення на вул. Калнишевського. Відтак, приміщення на вул. Шафарика можна було би виставити на конкурс. 

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні на сесії Львівської міської ради заслухали представників ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» і батьків загиблих учасників АТО щодо питання «Про затвердження ЛКП «Рембуд» проекту землеустрою про відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у районі вул. Під Голоском». Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, це питання сьогодні розглянуть на сесії. Він також повідомив:

«Сьогодні депутат озвучив запит до керівництва держави про надання коштів і озвучив інформацію про певну кількість загиблих. Наскільки я знаю, ми на Личаківському кладовищі маємо 37 хрестів наших новітніх героїв. І кожна з тих сімей, якщо вона потребує житло, повинна його отримати».

Зі свого боку батько загиблого учасника АТО Василь Нагорний розповів:

«Я є на службі у Збройних Силах, замінив свого старшого сина, який загинув у Зеленопіллі минулого року. Важка втрата. Але коли це все сталося, допомога нам була запропонована від громадських організацій, від представників міської, обласної рад. На даний момент держава пробує допомогти, щоб та втрата менше відчувалась. Надають пільги – до цього питань немає.

Я зараз кілька днів у відпустці. Позавчора був на зборах про надання ділянок, про покращення житла для сімей військовослужбовців, які беруть участь у війні. Те, що запропонував Андрій Іванович, на мою думку, дуже добре. Тому що буде якийсь крок вперед. У нашому випадку ситуація затягується. 

Зараз є пропозиція про виділення земельних ділянок, і з уст міського голови прозвучало таке, що персонально кожній родині ділянку виділити неможливо. Частково я згоден з тим: місто не є дуже велике, але густозаселене. Але коли є пропозиція розпочати будівництво на тій земельній ділянці для учасників, які демобілізовані, які воюють і будуть ще воювати, і зарезервувати ще дві земельні ділянки, то я прошу депутатів міської ради, прошу громаду підтримати».

Андрій Садовий також додав: «Було багато дискусій. Я дякую, що розум перемагає. Ми сьогодні приймемо всі рішення, щоб можна було рухатися вперед».

А згодом у прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянуть питання «Про затвердження ЛКП «Рембуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у районі вул. Під Голоском». Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, після прийняття ухвали розпочнуться роботи по інженерії, проектуванню і будівництву. Він також повідомив:

«Ми мали досить довгі дискусії, домовилися, що ми у порядок денний включили питання про ЛКП «Рембуд». Ще дві ділянки, які є поруч, ми також резервуємо, і вони будуть йти одним пакетом. 

Ми вже втратили три місяці часу. Тому сьогодні не можна губити жодного дня, тому що ми маємо право претендувати на державні кошти, щоб, насамперед, ми могли дати житло для тих сімей, де є втрати, де люди загинули, де люди отримали важкі поранення, де є діти-сироти. Це є наш християнський обов’язок. 

Я думаю, що ми сьогодні всі ухвали проголосуємо і достатньо швидко почнемо роботи по інженерії, проектуванню і будівництву. 

Згідно з чинним законодавством, ми не маємо права вільні земельні ділянки виділяти для громадських організацій. Для житлово-будівельних кооперативів – можемо, але є одне «але»: житлово-будівельні кооперативи будують житло тільки за рахунок власних коштів, не мають права залучати будь-якого інвестора. Тому, власне, формула, коли на комунальне підприємство, яке є власністю громади м. Львова, виділяється ділянка і ми передбачаємо кошти у бюджеті – це найоптимальніша форма. І слава Богу, що люди починають це розуміти. 

В державному бюджеті передбачені кошти, і якщо ми раніше були першими, то сьогодні ми відстаємо, тому що три місяці маємо дебати у сесійній залі. Я переконаний, що сьогодні всі одностайно повинні проголосувати і йти вперед. 

У цій ситуації публічне прийняття всіх рішень – це єдина гарантія, що цей проект буде якісно реалізований. Тому що є різні інтереси, і я бачу, що деякі політики пробують це використовувати, бо йдуть вибори. Тому я пропоную всім, коли йдеться про людей, які віддали своє життя, тихо робити роботу, щоб був результат. Проголосуємо сьогодні – починаємо відлік».

Окрім того, Ув прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«На сесії міської ради сформували порядок денний пленарного засідання, з якого було вилучено дванадцять питань, а також внесено багато питань з голосу. До більшості з цих проектів ухвал є зауваження міського голови та юридичного управління ЛМР. Найбільше обурення міського голови викликав проект ухвали щодо виділення 50 га землі для садово-городнього кооперативу. 

Зокрема, внесено питання щодо будівництва будинку на місці гаражу, що на вулиці Котляревського. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, мешканці виступають проти такого будівництва. 

Питання про виділення ділянки ТзОВ «Стрийський ринок» та питання стосовно надання ділянки загальною площею майже 50 гектарів для садово-городнього кооперативу також отримали зауваження від міського голови Львова. Також як зауважив Сергій Коровайник, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин, садово-городній кооператив не подав жодних списків членів.

Натомість Сергій Коровайник розповів: «Ухвала була завізована з певними зауваженнями. Було зауваження юридичного управління, що в цю земельну ділянку включається площа тротуарів і що на споруди, які є на земельній ділянці, не на всі споруди представлені документи на майно». 

«По цих питаннях матеріали не роздані. Тому є запитання», – додав Андрій Садовий. Також міський голова запропонував на наступному тижні провести громадські слухання з громадою на вул Котляревського, чи мешканці погоджують будівництво там житлового будинку, замість гаражу. 

«Та земельна ділянка буде передана під індивідуальне житлове будівництво. Конкретно, яким саме членам буде передаватись земельна ділянка, інформація відсутня. Є певна невідповідність. Йде мова про 50 га землі», – додав Сергій Коровайник про ухвалу щодо виділення земельної ділянки для садово-городнього кооперативу. Натомість Андрій Садовий емоційно прокоментував: «Колись там був цвинтар. 50 га землі. Схаменіться», – 

А начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила: «Якщо ми надаємо земельну ділянку кооперативу, ми не вимагаємо списків, ми вимагаємо статут кооперативу. Якщо ми надаємо земельну ділянку членам кооперативу, то було б добре знати, кому саме ми надаємо земельні ділянки для індивідуального будівництва». 

Також міський голова мав зауваження до проекту ухвали щодо передання в оренду приміщень на вул Шафарика, 16А для Ліги культуризму. Адже місто вже виділило для цієї організації приміщення на вул Калнишевського. Відтак, приміщення на вул Шафарика можна було б виставити на конкурс. 

Андрій Садовий, додав також: «Ви представляєте організацію Ліга культуризму. Ми вже передали для вашої організації на вул Калнишевського 164 м кв. Є велика кількість звернень від спортивних громадських організацій, які просять у міста приміщення. Чому це приміщення ми повинні віддати Лізі культуризму? Чому його не виставити на конкурс? Усі приміщення, як правило, йдуть через громадський конкурс».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів