На сесії Львівської міськради прийняли Програму забезпечення житлом учасників АТО

15:56 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: novadoba.com.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, «насамперед житло буде надаватися сім’ям загиблих, друга черга – учасники АТО, які зазнали каліцтв, несумісних з подальшим продовженням трудової діяльності, в третю чергу житло отримають діти-сироти, батьки яких перебувають у зоні АТО і мають статус учасника бойових дій».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 23 квітня, сесія Львівської міської ради прийняла Програму забезпечення житлом учасників АТО. Програму підтримало 80 депутатів. А начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила:

«Ця Програма була розглянута на спільному засіданні представників виконавчих органів, представників депутатського корпусу і представників Спілки. Відповідно, істотних зауважень до цієї Програми на момент її підготовки не було.

Єдине, що за результатами переговорів, проведених останнього тижня, внесено один пункт: у випадку недостатності коштів міського або державного бюджету, може бути оголошений відкритий інвестиційний конкурс. Процедура проведення інвестиційних конкурсів на вибір учасника-інвестора для будівництва є затверджена окремим рішенням сесії міської ради.

Пропоную цим рішенням керуватися і в подальшому. Для того, щоб затвердити результати конкурсу, треба не менше чотирьох ухвал сесії міської ради. Це буде максимально публічно. 

Насамперед, ми визначаємо, згідно з законодавством, в цій Програмі, хто є учасниками АТО, хто може претендувати на отримання житла. Також ми посилаємося на те, що надання статусу учасника бойових дій передбачене чинним законодавством України. 

Яка буде черговість надання житла: насамперед, житло буде надаватися сім’ям загиблих, друга черга – учасники АТО, які зазнали каліцтв, несумісних з подальшим продовженням трудової діяльності. У третю чергу житло отримають діти-сироти, батьки яких перебувають у зоні АТО і мають статус учасника бойових дій.

В подальшому рішення про закріплення житла буде приймати спільна комісія – громадська комісія з житлових питань. І є комісія, створена розпорядженням міського голови, до складу якої входять представники виконавчих органів, депутатського корпусу і громадськості. 

Відповідно, ми також обмежили право осіб, які отримали земельні ділянки у будь-якому іншому місці для будівництва і обслуговування житлового будинку, бути учасниками цієї Програми. Це відбулося за згодою Спілки. Тобто, якщо людина отримала земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, вона не має права отримати квартиру за цією Програмою. 

Наступний пункт – це питання прописки, перепрописки у м. Львові. Тобто, ми говоримо про те, що, насамперед, місто має на меті забезпечити житлом львів’ян. І, як виняток, за окремим рішенням цих двох комісій, можуть бути розглянуті питання про закріплення житла особі, яка не проживає у м. Львові. Буває так, що людина і її родина проживає у Львові, але з тих чи інших причин вона не є прописана.

Ці всі питання будуть окремо розглядати. Вважаю, що цей документ – найбільш конструктивний спосіб вирішити проблему».

Як інформував «ЩЛ», депутати Львівської міськради ухвалили надати ділянки для будівництва житла учасникам війни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів