На сайті МЗС Росії окуповану нею територію України вперше названо «Новоросією»

23:25 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: narodnarada.info

Міністерство закордонних справ РФ заявило в четвер, що її глава Сєргєй Лавров обговорював із державним секретарем США Джоном Керрі «налагодження прямого діалогу між владою Києва й керівництвом Новоросії».

Міністерство закордонних справ РФ вперше застосувало термін «Новоросія» до контрольованої терористами частин Донецької та Луганської областей на офіційному рівні. Про це свідчить повідомлення відомства про переговори Сєргєя Лаврова з державним секретарем США Джоном Керрі.

Зокрема, за версією МЗС Росії, в рамках зустрічі «обговорювалася ситуація в Україні в контексті зусиль, які вживаються для забезпечення сталого перемир'я на Південному Сході і налагодження прямого діалогу між владою у Києві та керівництвом Новоросії в контексті виконання ними мінських домовленостей на основі мирних ініціатив Президента Росії Путіна. Як ми бачимо, термін вжито свідомо і без лапок.

Також примітно, що перед зустріччю з Керрі, Лавров називав конфлікт винятково українським – мовляв, за його словами, «українці зустрічалися в Мінську декілька разів» і «підписали там два документа, представники ОБСЄ та Росії допомагали налагодити цей діалог».  Таку заяву він зробив після коментаря про гордість щодо другого місця в списку світових загроз.

До цього й президент Росії не раз використовував слово «Новоросія». Особливо показово це стало після вторгнення військ РФ в Україну, коли Путін закликав терорристов вивести з оточення українських військових, назвавши своє звернення на офіційному сайті президента «До ополченців Новоросії».

Про це повідомляє сьогодні, 25 вересня, київська газета «Дзеркало тижня. Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів