На переговорах у Мінську знову не вдалося домовитися про виведення військ Росії з Донбасу (відео)

23:00 20 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Без цього найважливішого пункту мирного плану сумніваються в дотриманні перемир'я самі учасники діалогу.


Відео: ТСН

«Чергове перемир'я підписали в Мінську минулої ночі. Дотримуватися його мають відсьогодні», – повідомила сьогодні, 20 вересня, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Ганна Бока, яка також конкретизувала:

«Нові умови погодили Україна, Росія та ОБСЄ. Екс-президент Леонід Кучма вже назвав документ історичним. На думку політика, угода може нарешті реально припинити вогонь на сході України.

І офіційний Київ, і самопроголошені «ДНР» та «ЛНР» на папері домовилися про повне припинення вогню. Йдеться про відведення важкого озброєння та контроль над процесом перемир'я.

Учасники «круглого столу» визначили умовним кордоном лінію позицій військ станом на 19 вересня. Від цього умовного фронту домовилися утворити 30-кілометрову зону безпеки. 

Це означає, що кожна зі сторін має відвести свою техніку на 15 км. Провести цю межу не на словах, а на ділі, допомагатиме ОБСЄ.

Але зробити це буде складно. Адже на сході немає чіткої лінії фронту, лінії траншей, окопів чи колючого дроту, які відділяють позиції наших військових від позицій терористів.

Також за новими домовленостями неможна розташовувати важке озброєння і військову техніку в районах, що межують з населеними пунктами Комсомольське, Кумачеве, Новоазовськ, Саханка. Заборона діє і на установку мінно-вибухових загороджень.

У цій зоні відсьогодні неможна літати й бойовій авіації та іноземним безпілотникам. Виняток становлять літальні апарати спостерігачів ОБСЄ.

Однак основну про гарантію миру – відведення з території України іноземних військ і техніки – сторони домовитися так і не змогли. Відтак перспективи виконання чергової мирної угоди – незрозумілі.

Українські переговорники кажуть, що про мир «тут і зараз» поки що не йдеться. Але цього треба прагнути».

Про це повідомляється в суботу на сайті «Телевізійної служби новин».

Як інформував «Щоденний Львів», домовленості між Україною й Росією та її диверсантами на Донбасі не передбачають контроль за кордоном, головнокомандувач сил НАТО в Європі – генерал Філіп Брідлав – заявив у суботу, що російські окупанти досі не залишили схід України, режим припинення вогню не діє на Донбасі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів