«Лугандон» зажадав на переговорах у Мінську «своїх силовиків і власну зовнішню політику» (відео)

20:30 1 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: natalin76.uol.ua

Рашисти називають таку фактичну незалежність від нашої країни «автономією Донбасу в рамках України».


Відео: ТСН

У столиці Білорусі зібралася тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ. Українську сторону там представляє другий президент України Леонід Кучма, Москва делегувала посла Росії в Києві Міхаїла Зурабова, Організація з безпеки і співробітництва в Європі – свого спецпредставника Хайді Тальявіні, запросили на переговори і терориста – представника самопроголошеної «ДНР» Андрєя Пургіна.

Цей представник «Лугандону» зажадав на зустрічі в Мінську «автономії Донбасу в рамках України». Мовляв, терористичні угруповання «ЛНР» і «ДНР» обіцяють «зберегти єдність України», але натомість вимагають «своїх силовиків», російську мова і власну зовнішню політику. 

Про це інформує сьогодні, 1 вересня, телеканал «Інтер». Своєю чергою, російська інформаційна агенція «ИТАР-ТАСС» цитує в понеділок такі повідомлення Пургіна:

«Ми обмінялися документами, українська сторона надала своє бачення, ми – своє. Тепер ми зустрічаємося 5 числа, швидше за все в Мінську, і продовжимо консультації.

Справа, я думаю, перейде до конкретики. Зараз доцільно взяти тайм-аут, щоб проаналізувати пропозиції, які поки що недоцільно обговорювати публічно.

Сьогодні під час консультацій були зроблені перші кроки для припинення вогню. Також йшлося про обмін полоненними «всіх на всіх». 

Натомість вранці в понеділок інформагенція «ИТАР-ТАСС» повідомляла, що представники терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» заявили про готовність зберегти єдиний політичний простір України, але вимагають надати їм особливий статус. 

За словами представників «ДНР» та «ЛНР» тільки «рівноправні переговори є єдиним прийнятним способом вирішення конфлікту і відновлення миру». Вони також заявили, що у своїй позиції нібито «виходять з принципів, які були обумовлені на женевській зустрічі представників Росії, США, ЄС і України 17 квітня 2014 року».

Зокрема, «ЛНР» і «ДНР» вимагають визнання особливого статусу їх територій, припинення військової операції українських силовиків для проведення вільних виборів і визнання статусу російської мови. Вони також наполягають на особливому статусі для своїх збройних формувань і права призначення прокурорів і суддів.

Водночас, на думку бойовиків, необхідно провести безумовну амністію учасників їхніх терористичних організацій та всіх політв'язнів. Представники «ЛНР» і «ДНР» вимагають також особливого порядку ведення зовнішньоекономічної діяльності з урахуванням поглиблення інтеграції з Росією й Митним союзом.

У разі виконання цих вимог вони гарантують, що «докладуть максимум зусиль для підтримання миру, збереження єдиного економічного, культурного і політичного простору України і всього простору російсько-української цивілізації». Про це йдеться в понеділок на сайті російської інформагенції «ИТАР-ТАСС», а передає його повідомлення інтернет-видання «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів