На окупованій частині Донбасу й неподалік кордонів України зосереджено понад 54 тисячі російських вояків

10:54 26 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Заступник керівника штабу АТО повідомив у п’ятницю: «Російська сторона продовжує утримувати в безпосередній близькості до державного кордону та на окупованій території України угрупування військ, яке налічує у своєму складі 45 БТГр, 17 РТГр загальною чисельністю понад 54 тисячі військовослужбовців з відповідним озброєнням та технікою».

У приміщенні Донецької обласної державної адміністрації в Краматорську відбувся брифінг за участю заступника керівника штабу антитерористичною операцію полковника Сергія Галушка та радника міністра інформаційної політики України Олександра Бригинця. Полковник Сергій Галушко поінформував представників ЗМІ про ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції, про постійне порушення вогню з боку незаконних збройних формувань так званих «ДНР» і «ЛНР».

За словами заступника керівника штабу АТО, звинувачення лідерів «ДНР» та «ЛНР» української сторони нібито в порушенні Мінських домовленостей – це пошук приводів для активізації бойових дій як з боку проросійських бойовиків. Полковник Сергій Галушко також підкреслив, що, попри те, що ворог шукає будь-який привід для провокування наших військ, причин для паніки немає, ситуація контрольована з нашого боку. 

«На сьогодні російська сторона продовжує утримувати в безпосередній близькості до Державного кордону та на окупованій території України угрупування військ, яке налічує у своєму складі 45 БТГр, 17 РТГр загальною чисельністю понад 54 тисячі військовослужбовців з відповідним озброєнням та технікою. З зазначеної кількості безпосередньо на території України діє до 15 БТГр та 6 РТГр», – наголосив заступник керівника штабу АТО.

Полковник Сергій Галушко також звернув увагу присутніх на те, що в районі російського міста Міллєрово завантажено на залізничний транспорт військову техніку 790ї реабр Західного військового округу, яка має на озброєнні 300-міліметрові РСЗВ «Смерч». Тривожний сигнал, адже саме з такої зброї ворог наніс удар по Краматорську в лютому поточного року. А в російському місті Батайську на базі 22-ї окремої бригади спеціального призначення Південного ВО виявлено функціонування табору підготовки ДРГ. 

Окрім цього, за його словами, третю добу поспіль триває посилення угрупування противника. Зокрема, у районі Горлівки виявлено прибуття нових сил та військової техніки, які переважно зосереджуються на території промислових підприємств поблизу лінії зіткнення. А також сплановано та проводиться низка тренувань з цивільного захисту у великих населених пунктах Донецької області.

Приміром, 24 червня подібне тренування проведено у Донецьку, а 26 червня подібні заходи сплановано провести у Макіївці. Полковник Сергій Галушко підкреслив: «Хочу ще раз наголосити – причин для паніки не має. Українська 

сторона постійно нарощує свої резерви на оперативному та тактичному рівні. На випадок агресії з боку противника відпрацьовуються дії засобів вогневого ураження, артилерії, ракетних військ. Ми дотримуємось Міських домовленостей, але в разі необхідності завжди напоготові дати гідну відсіч агресору».

Наприкінці брифінгу радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригинець наголосив, що медійний аналіз того, як супроводжуються дії противника в зоні АТО, те, як вони трактують й пояснюють свої бойові операції, говорить про те, що це робиться з метою радикалізувати настроїв всередині країни.  За його словами, логіка у ворога приблизно така: мовляв, по нас стріляють, нас скоро атакуватимуть, ми повинні відповідати. І коли з’являються подібного змісту повідомлення сіється паніка і по цей, і по той бік лінії розмежування.

Олександр Бригинець підкреслив: «І тому я звертаю увагу на цей план, який існує. План радикалізації – це план Путіна».

Про це повідомили сьогодні, 26 червня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів