На Майдані Незалежності розігнали міліцію

14:38 1 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Мітингувальники встановили на «головній ялинці країни» прапорець ЄС.

Учасники акції протесту почали розбирати щити на Майдані Незалежності, міліціонери втікають. Мітингувальники, які прийшли на Майдан Незалежності від парку Шевченка, в лічені хвилини очистили Майдан Незалежності від встановлених міліцією огорож.

Як передає кореспондент УНІАН, мітингувальники розбирали щити, скандуючи: «Банду геть». Міліція спішно залишила Майдан. Зараз мітингувальники прибирають з Майдану комунальну техніку – трактори і «КамАЗи».

Металеві щити вибудовують по вулиці Інститутській. Підрахувати кількість народу, що зібрався на акцію, не є можливим.

Багатотисячну колону мітингувальників, які від парку Шевченка прийшли на Майдан Незалежності, очолювали лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок і депутати від опозиції.

До акції приєдналися також європейські дипломати, віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич, колишній голова Європарламенту Єжи Бузек, колишній голова польського уряду, лідер партії «Закон і справедливість» Ярослав Качинський.

Люди тримають в руках прапори України, ЄС, а також партійні прапори.

Колона скандує «Банду – геть!», «Київ – вставай!». 

Своєю чергою, «ТСН.ua» інформує в неділю в повідомленні «Мітингувальники на Майдані залізли на ялинку та встановили на вершині прапорець ЄС»:

«У Києві на Майдані Незалежності частина мітингувальників залізла на каркас ялинки, яку вже встигли встановити комунальники, і намагається його розібрати. На вершині хтось встановив прапорець ЄС, передає кореспондент ТСН.

Як повідомляється, періодично кричать «Банду геть!» і «Валимо ялинку!». Проте люди, які залізли на ялинку, здебільшого займаються тим, що фотографують Майдан з висоти. 

Як повідомлялося раніше, щойно на Майдані учасники мітингу знесли металеві щити навколо ялинки і відтіснили міліцію».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів