На Львівщині заплановано створити ще 10 ОТГ

09:45 21 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

В облдержадміністрації запевнили, що дохідна частина вже створених об’єднаних територіальних громад на Львівщині – 1,7 млрд. гривень.

На території Львівської області функціонує 35 об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Цьогоріч очікують створення ще десятьох. Про такі результати децентралізації на Львівщині розповів під час сесії Львівської обласної ради перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

За його словами, 15 об’єднаних територіальних громад утворилися в 2015 році, сім – у 2016-му, а 13 – у 2017. Наразі є висновки та очікують кінцевих рішень від семи ОТГ, відтак, до кінця року планують створення до 10 нових об’єднаних громад. В середньому одну ОТГ формують чотири органи місцевого самоврядування, тобто чотири ради.

Ростислав Замлинський також зазначив: «У 2015 році ми бачили, що ініціативу здебільшого проявляли невеликі сільські селищні ради, які формували ОТГ і відповідно середня чисельність однієї ОТГ складала 4,5 тисячі населення. У 2016-17 роках, завдяки проведеній реформі та заходам пов’язаних із роз’ясненнями із залученнями депутатів різного рівня, ми побачили, що активізувалися значно більші громади і відповідно середня чисельність громад утворених у цей період становить в середньому 11 тисяч мешканців».

Перший заступник голови Львівської ОДА запевнив: «Дохідна частина вже створених ОТГ становить 1,7 млрд. гривень. Це на 150 мільйонів гривень більше аніж сукупні місцеві бюджети усіх сільських, селищних, міських та міст районного значення бюджетів. Доходи зросли від моменту об’єднання в середньому в 3,6 рази і це добре видно у розрахунках на одного мешканця».

Ростислав Замлинський наголосив і на якісній зміні у видатковій частині створених ОТГ: «Кожна четверта гривня видатків ОТГ скерована на видатки капітального характеру. У 2016 році зреалізовано 159 об’єктів на загальну суму 75 мільйонів гривень, у 2017 році – 245 об’єктів на суму 174 мільйони гривень. Важливим є те, що  упродовж цього року ми плануємо відкриття трьох великих дитячих садочків загальною чисельністю майже 500 місць».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів