На Львівщині формують Народну гвардію

19:25 17 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

До неї записуються добровольці – переважно колишні військові, які за віком s станом здоров’я не підлягають призову до лав Збройних сил.

Координатор штабу Народної гвардії, альпініст Мар’ян Нищук, розповідає: «Зареєстровано вже багато людей, можна сформувати кілька батальйонів. Зараз дуже висока активність чоловіків, особливо у районах і маленьких містечках. Добровольці пройдуть швидкий вишкіл. Не записуємо тих у гвардію, хто єдиний син у матері, чи має багатодітну родину». 

Ті, хто прийшов записатись добровольцями, розповіли кореспондентові «Радіо Свобода», що не будуть сидіти вдома, коли Україні загрожує небезпека, і держава у стані війни, тому готові брати до рук зброю і захищати свою землю. Більшість опитаних чоловіків кажуть, що вміють стріляти.  Народну гвардію формуватимуть, окрім Львівщини, на Тернопільщині та Івано-Франківщині.

Ініціаторами створення нового формування стали колишні офіцери. Добровольці не поїдуть у Крим чи східні регіони, а будуть готові до мобілізації у разі небезпеки на Галичині.

Кожний підрозділ Народної гвардії дислокується у своєму населеному пункті й формується з місцевих мешканців. Народна гвардія охоронятиме об’єкти комунікацій на території області, взаємодіятиме з прикордонними службами, зокрема посилить охорону державного кордону, братиме участь у бойових діях.

Гвардію створюють за прикладом швейцарської армії, де громадяни мають зброю вдома і готові до блискавичної мобілізації, щоб захистити свою батьківщину. Водночас Міністерство внутрішніх справ оголосило набір добровольців на службу в Національну гвардію. Це військове формування з правоохоронними функціями входить у підпорядкування МВС, забезпечуватиме державну безпеку, захист державного кордону, дбатиме про припинення терористичної діяльності.

Про це повідомляє сьогодні, 17 березня, «Радіо Свобода». Натомість фінансово-економічне управління ГУВВ МВС України інформує в понеділок у повідомленні «Благодійний внесок для забезпечення діяльності Національної гвардії України»:

«Фізичні або юридичні особи у разі виявлення бажання перерахувати грошовікошти у вигляді благодійних внесків через установи банків перераховуютькошти на рахунок ГУВВ МВС України за наступним реквізитами:

Одержувач: військова частина 3027, реєстраційний рахунок № 31251301207229 у ГУДКСУ у Київській області, м. Київ, код ЄДРПОУ 08803649, МФО 821018.

У призначенні платежу зазначити: «Благодійний внесок длязабезпечення діяльності Національної гвардії України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів