На Луганщину продовжують прибувати з Росії «казакі» й військова техніка, – активіст

13:37 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tvzvezda.ru

Про це заявив у середу голова Громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снегирьов.

Агенція УНІАН інформує сьогодні, 11 червня, в повідомленні «Бойовики використовують Антрацит для перекидання військового спорядження і живої сили, – активіст»:

«У місті Антрацит Луганської області сьогодні ситуація не стабілізується, а навпаки нарощується присутність іноземних бойовиків. Про це кореспондентові УНІАН повідомив керівник громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снегирьов, який запевнив, що цю інформацію йому передають безпосередньо з місця події члени його громадської організації, які є очевидцями того, що відбувається. 

«Станом на сьогодні ми одержали інформацію, що в місті Антрацит, на вулиці Ростовській, 4 (Рудоремонтний завод), який знаходиться за кількасот метрів від захопленої сепаратистами райдержадміністрації, розміщуються додаткові сили сепаратистів, створюються казарми для розміщення бойовиків – підійшло підкріплення в живій силі. Тобто, в Антрациті не стабілізується ситуація а навпаки нарощується військова присутність іноземних військових підрозділів, зокрема, війська Донського», – сказав Снегирьов.

При цьому він підкреслив, що «Антрацит на сьогодні є фортпостом проросійського впливу і використовується, як перевалочна база для перекидання як військового спорядження, військової техніки, так і живої сили». 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 червня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив на засіданні Кабінету міністрів: «Ми одержали від наших правоохоронних органів інформацію про те, що в Антрациті дещо стабілізувалася ситуація, і ми з сьогоднішнього дня відправимо до Антрацита кошти, які потрібні для виплати соціальних пільг і субсидій, і спробуємо їх довести до людей».

Він доручив міністрові внутрішніх справ Арсенію Авакову проконтролювати доставку коштів у Антрацит. При цьому, за його словами, виплати в Сніжному і Красному Лучі потрібно заблокувати через дії терористів, які нападають на листонош і співробітників банків».

Як інформував «Щоденний Львів», директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський попереджає, що незахищеність кордону на Луганщині перетворить схід України на зону «замороженого конфлікту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів