На Луганщині полягли троє національних гвардійців, обстріляно й опорні пункти 24-ї бригади з Львівщини

12:10 8 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Про це повідомили в середу в прес-службі голови ЛугОДА Геннадія Москаля.

У прес-службі голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля повідомили сьогодні, 8 жовтня:

«Оголошений Радою національної безпеки і оборони день тиші на Луганщині пройшов під канонаду обстрілів бойовиками українських військових та населених пунктів, під час яких були поранені та загиблі», – повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. 

Вчора, 7 жовтня, бойовики з с.Весела Гора здійснили спробу штурму мосту біля м. Щастя. Штурм відбито й подавлено вогнем українських військових, загиблих і поранених немає.  Окрім того, з 4 ранку до 23 ночі по позиціях українських військових біля міста Щастя поблизу ТЕС та мосту було здійснено шість обстрілів різної інтенсивності.

Від 14.00 по 14.30 з боку міста Кіровськ бойовики обстріляли з мінометів блокпост Нацгвардії біля с. Фрунзе Слов’яносербського району. Загинув 30-річний солдат Нацгвардії, ще один солдат поранений.

О 16.05 бойовики обстріляли з установки «Град» пост Нацгвардії біля Бахмутки. Один нацгвардієць загинув, троє поранені.

О 15.20 з боку Кіровська терористи обстріляли з мінометів та «Градів» блокпост Нацгвардії біля смт. Донецький Кіровської міськради. Один солдат загинув, ще один легко поранений.

Під час обстрілу українських військових із боку контрольованого «ЛНР» міста Первомайськ терористи вперше застосували потужний міномет «Василек», отриманий із Росії. Жертв та поранених немає.

З 13.20 до 14.15 опорні пункти 24-ї бригади ЗСУ (окремої Залізної механізованої імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині) в районі с.Трьохізбенки були тричі обстріляні з різних видів зброї. Обстрілів зазнав і опорний пункт окремого батальйону біля с. Чорнухине.

Всього за минулу добу позиції українських військових на Луганщині були обстріляні більше 20 разів. Усі обстріли здійснені 32-м корпусом так званого «Війська донського” та бойовиками батальйонів «Дон» і «Заря», які не підкорюються керівництву ЛНР, діють на власний розсуд і доводять, що є справжнім нащадками генерала Власова та козачих каральних дивізій СС».

Gро це повідомляється у середу на сайті прес-службі голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів