На Луганщині підірвалася на фугасі українська БРДМ – загинули двоє наших військових

10:25 4 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: moskal.in.ua

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив у понеділок: «Учора, 3 травня, близько 16-ї години на закладеному фугасі біля села Катеринівка Попаснянського району на ґрунтовій дорозі підірвалася бойова розвідувально-дозорна машина (БРДМ) Збройних сил України».

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив сьогодні, 4 травня:

«Учора, 3 травня, близько 16-ї години на закладеному фугасі біля села Катеринівка Попаснянського району на ґрунтовій дорозі підірвалася бойова розвідувально-дозорна машина (БРДМ) Збройних сил України. На місці загинули двоє військових (30 та 40 років), ще троє отримали поранення й госпіталізовані.

Катеринівка – останнє село на Луганщині, офіційно приєднане до контрольованої Україною території. Воно знаходиться за лінією розмежування вогню, за крайнім українським блокпостом, тому вночі сюди періодично заходять бойовики, яких бачать місцеві селяни. Видно, одна з диверсійно-розвідувальних груп встановила напередодні фугас і привела в дію, коли поряд проїжджала українська БРДМ».

Геннадій Москаль також розповів: «Я приїздив у Катеринівку місяць тому – 5 квітня, щоб прийняти рішення про її офіційне приєднання до контрольованої Україної території. І супроводжувала нашу делегацію БРДМ із крайнього українського блокпосту. Військові самі зголосилися поїхати з нами, знаючи, що в село можуть зайти бойовики. Нас вони тоді захистили, а себе, на жаль, зараз не вберегли. Вічна пам'ять хлопцям, вони загинули смертю героїв, захищаючи суверенітет України!».

Про це повідомляється сьогодні, 4 травня, на сайті голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. Своєю чергою, в прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 4 травня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«3 травня російсько-терористичні війська значно посилили вогневу активність. З 18 години до опівночі злочинці здійснили 45 обстрілів.

Таким чином, кількість порушень режиму припинення вогню за минулу добу склала 95 – це майже на тому рівні, що був до укладання угод у Мінську. При цьому противник вже не соромиться декілька разів на добу відкривати вогонь по наших позиціях з важкої та реактивної артилерії, зухвало провокуючи сили Антитерористичної операції на адекватну відповідь.

На Донеччині за вечір злочинці п’ять разів обстріляли із артилерії калібру 122 міліметри позиції сил АТО неподалік Авдіївки, тричі – в районі населеного пункту Водяне і по одному разу неподалік Опитного, Широкиного і Кам’янки. По позиціях в районі Пісків бандформування провели п’ять обстрілів із 120-міліметрових мінометів і три – поблизу Авдіївки. Також неподалік Авдіївки злочинці вели вогонь із танку.

Близько опівночі злочинці вдалися до обстрілу нашого опорного пункту в районі населеного пункту Новобахмутовка із артилерії калібру 152 міліметри. Опівночі позиції сил АТО неподалік населеного пункту Новоселівка під час бойового зіткнення успішно відбили напад диверсійно-розвідувальної групи противника у складі 10 чоловік. На Луганщині наші підрозділи зафіксували прольоти двох безпілотників противника.

Про це повідомили сьогодні, 4 травня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів