На фронті здивовані рішенням розвести війська (+відео)

21:00 22 вересня 2016 р.

На передовій не розуміють причин відступу.

Бійці на передовій з подивом зустріли нову домовленість про розведення військ, яку напередодні було погоджено у Мінську. Чимало бійців про те, що впродовж 13 днів мають відійти на кілометр, дізнались від журналістів. Кажуть, що про такий крок не здогадувались, готувались до зими на своїх звичних позиціях.

Військові не розуміють, чому обрані саме ці три ділянки – Станиця Луганська, Золоте та Петровське. Адже це досить спокійні нині зони й контактних боїв тут не ведеться.

«Бої контактні більше проходять в районі Попасної й там у Попаснянському районі, – кажуть на ділянці фронту, де має відбутись розведення. – У нас контактних боїв як таких не було. Супротивна сторона тут лише намагалася провокувати нас на зворотні дії».

Загалом бійці готові виконувати будь-який наказ, але шкодують про одне – їм вдалося налагодити контакт з місцевим населенням, яке не завжди налаштоване проукраїнськи, а тепер доведеться піти з цих населених пунктів, і ворог, вчергове не дотримавшись домовленостей, може увійти в ці села. Про це повідомили сьогодні, 22 вересня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», де також нагадали, що вчора в Мінську було підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі.

Прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що досягнута в Мінську домовленість про відвід військ і озброєння стосується трьох ділянок. Це рішення привітав голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та назвав його зрушенням у Мінському процесі.

Як інформував «Щоденний Львів», частково розвести війська на Донбасі домовилися впродовж 13 днів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів