На фронті зазнали поранень двоє військових, – Міноборони

12:50 9 грудня 2016 р.

Речник міністерства оборони Андрій Лисенко запевнив сьогодні на брифінгу, що за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув.

За словами речника міністерства оборони Андрія Лисенка, на фронті зазнали вчора поранень двоє військових. Він також розповів, що, зокрема, на Луганському напрямку російські окупанти активізувалися вчора близько дев’ятої години вечора й за півтори години тричі обстріляв українські позиції. Зокрема, два мінометні обстріли відбулися на схід від Попасної, поблизу села Новоолександрівка. Третій обстріл із застосуванням зенітної установки  стався недалеко від села Лобачеве на лівому березі Сіверського Донця. 

Своєю чергою, на Донецькому напрямку російські окупанти порушили режим припинення вогню двічі. Одразу після опівночі вони провели мінометний обстріл у районі Донецького аеропорту, випустивши більше 10 мін.

А вже після заходу сонця тиша була порушена  у Авдіївці – там російські окупанти майже півтори години обстрілювали позиції українських захисників зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем. Наші військові відкривали вогонь у відповідь.

Натомість на Маріупольському напрямку бойова активність російських окупантів була вчора дещо меншою, ніж у попередні дні. Однак цей район бойових дій і надалі залишається найширшим саме на цьому напрямку.

Вдень, ще засвітла, російські окупанти відкривали там вогонь із мінометів вздовж лінії фронту Водяне – Широкине, випустивши 40 мін. Водночас, у Водяному вони застосували озброєння на бронетехніці, а в Красногорівці, Мар’їнці ц Талаківці провели по одній збройній провокації.

За інформацією української військової розвідки, російські окупанти зазнали за минулітри  дні противник серйозних втрат. Зокрема, у так званому «11-му полку», який регулярно та безуспішно намагається оволодіти авдіївською промзоною, загинули 11 окупантів та їх колаборантів. Ще троє загиблих – у так званій «7-й бригаді» противника, яка дислокується на Луганському напрямку. Таким чином, загальні безповоротні втрати противника у живій силі за 3 дні склали 14 осіб.

Українська розвідка повідомляє також, що на окупованій території почалося знищення боєприпасів, які виявилися непридатними для стрільби. Це 82-міліметрові міни та реактивні снаряди до установок «Град».

Процес ліквідації небезпечного радянського металобрухту контролюють кадрові російські офіцери-сапери. Ця акція проводиться через регулярні інциденти з неконтрольованими вибухами бракованих боєприпасів у лавах противника – як на навчаннях, так в зоні бойових дій.

Достеменно відомо, що протягом минулих трьох місяців при транспортуванні таких снарядів та мін на передову п’ятеро окупантів загинули, а більше 20 – отримали поранення. Такі епізоди вкотре доводять, що окупований Донбас – це величезна російська військова база та полігон для випробування нового озброєння та утилізації смертоносного металобрухту – навіть ціною життя цивільних чи своїх бойовиків-маріонеток.

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів