На фронті зазнали поранень двоє військових, – Міноборони

13:20 23 жовтня 2016 р.

Речник міністерства оборони Андрій Лисенко запевнив у неділю на брифінгу, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає.

За словами речника міністерства оборони Андрія Лисенка, двоє військовослужбовців отримали поранення. Він також уточнив, що один із бійців був поранений в Станиці Луганській, підірвавшись на вибуховому пристрої, а інший – у Зайцевому під час мінометного обстрілу.

Речник міністерства оборони також повідомив, що у двох основних районах бойових дій на Луганському напрямку – Станично-Луганському та Попаснянському –вчора бойові дії не велися. Російські купанти порушили натомість режим тиші у Кримському, де відбулися два мінометні обстріли, а також в Новотошківському на Бахмутській трасі. Все це сталося в темну пору доби. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулися три ворожі обстріли. Зокрема, два – з важкого озброєння.

Тим часом бойові дії в Авдіївській промзоні на Донецькому напрямку тривали з короткими перервами впрдовж шістьох із половиною годин. Окупанти активно застосовували міномети, гармати, танки. Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння – понад 100.

За словами Андрія Лисенка, через агресивні дії окупантів в Авдіївці пошкоджено три будинки. Таким чином, окупанти залишили мирних мешканців без дахів та вікон у ці холодні осінні дні.

На інших рубежах також неспокійно. Зокрема, на Світлодарській дузі, в Зайцевому й Новгородському відбулися потужні ворожі обстріли з мінометів та БМП.

Натомість у Донецькому аеропорту вчора було спокійно Всього ж за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися вісім ворожих обстрілів. Зокрема, шість – з важкого озброєння. 

Своєю чергою, на Маріупольському напрямку окупанти, як і раніше, продовжують обстріли наших позицій з важкого озброєння. Проте, порівняно з початком тижня, інтенсивність вогню противника значно знизилася.

Зокрема, вчора мінометні та артилерійські обстріли з боку противника відбулися у Красногорівці, Мар’їнці та Павлополі. Проте на інших рубежах, перш за все, в Широкиному, також тривають бойові дії. Зокрема, саме на півдні різко активізувалися снайпери окупантів. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулися 22 ворожих обстріли. Зокрема, шість  – з важкого озброєння.

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів