У Донецьку заявили, що затримали активістку «Правого сектора» зі Львівщини

13:32 26 жовтня 2016 р.

Фото до новини

Прес-секретар «Правого сектора» й голова добровольчого руху «Організація українських націоналістів» заперечили причетність до них затриманої.

Представник донецького «МГБ» повідомив журналістам, що схопили громадянку України Лілію Романівна Коц, яка народилася 24 травня 1988 року в Новому Роздолі у Львівській області. За його словами, вона «прибула за завданням «Правого сектора» та «ОУН» з метою організації викрадення військовослужбовця збройних сил ДНР».

Він додав, що лілія Коц проходила з червня 2015 року до квітня 2016 року підготовку в місцях дислокації Добровольчого укранського корпусу «Правий сектор» у Маріуполі та «ОУН» в селі Шарківщина в Полтавській області. Тим часом на каналі донецького «МГБ» в «YouTube» з'явилося відео зі «свідченнями» затриманої.

Про це повідомили сьогодні, 26 жовтня, в інтернет-виданні «Українська правда». Тим часом добровольчий рух «Організація українських націоналістів» заперечує причетність затриманої Лілії Коц до їхньої організації.

Голова ОУН Микола Коханівський повідомив «Українським новинам»: «Вона (тобто Коц. – Ред.) не має до нас відношення. Вона не є ні членом добровольчого руху ОУН, ні бійцем добровольчого батальйону ОУН».

Прес-секретар «Правого сектора» Артем Скоропадський також повідомив агентству, що Коц не має стосунку і до їхньої організації. Він запевнив: «Ніхто з бійців, з якими я спілкувався, не ідентифікував її і не може стверджувати, що вона перебуває в «Правому секторі».

Про це також повідомили в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів