На Донеччині вже не вистачає вільних місць у СІЗО для російських диверсантів, – експерт (відео)

10:40 17 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Про це повідомляє в четвер керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук.


Відео: «Телеканал новин «24»

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляє сьогодні, 17 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що в Маріуполі МВС провело у відповідь на атаку на військову частину Національної гвардії операцію з локалізації банди нападників, яких нараховували близько 300 людей. Аваков також конкретизував: 

«Після того, як військову частину нападники закидали запальними фугасами й «коктейлями Молотова» і відкрили вогонь по постових – нацгвардійці відкрили попереджувальний вогонь. Потім, після попередження, відповідно до статуту – при повторенні атаки – вогонь на ураження. За тривогою були підняті всі підрозділи міліції МВС Маріуполя й спільними зусиллями озброєної міліції та Нацгвардії – після короткого бою банда нападників була розсіяна, в основному локалізована й роззброєна. Серед службовців МВС втрат немає. За попередніми даними серед бойовиків, що нападали, – 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих. Вилучено зброю. Засоби зв'язку й телефони російських операторів. Іде встановлення осіб затриманих нападників».

Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук інформує сьогодні, 17 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», при всіх виникаючих проблемах, антитерористична операція в Донецькій області починає потроху давати результати й, при неможливості проводити широкомасштабні дії в умовах великої ймовірності жертв серед місцевого населення, силовики масово проводять «точкові» операції. По всій території регіону прводяться затримання представників екстремістських груп, а також диверсантів, які прибули з території Росії .

На даний час починає виникати проблема з вільними місцями в СІЗО в населених пунктах, куди звозять затриманих екстремістів і диверсантів. Також керівництво силовиків вважає вкрай важливим той факт, що в Маріуполі була відбита атака екстремістів на військову частину.

Маріуполь покликаний відігравати важливу роль у створенні «терористичного коридору» для проникнення російських диверсійних груп на територію України.  Військовослужбовці в Маріуполі застосували зброю абсолютно правомірно: дії людей, котрі штурмували (вчинення збройного нападу і спроба захоплення військового об'єкта) є суто терористичними».

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Маріуполі українські військові відбили штурм їх частини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів